ZAHRBTEN NAPAD

Na Dobu je tekla kri: zapornik v hrbet zabodel pravosodnega policista

Objavljeno 21. januar 2019 14.00 | Posodobljeno 21. januar 2019 14.06 | Piše: N. K.

Obsojenec sicer prestaja 30-letno kazen zaradi umora.

Zgodilo se je na Dobu. FOTO: Uroš Hočevar
ŠENTRUPERT – V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob je danes okrog 12. ure prišlo do napada na pravosodnega policista, ki je v zaprtem delu zavoda izvajal varnostne naloge, so sporočili iz uprave za izvrševanje kazenskih sankcij. Obsojenec je z neznanim predmetom dvakrat zabodel v hrbet pravosodnega policista. O dogodku je bila nemudoma obveščena policija.

Pravosodni policist je bil po napadu obravnavan v ambulanti zavoda in nato odpeljan v bolnišnico ter ni v smrtni nevarnosti.

Razjezilo ga je, ker mu bodo začasno vzeli računalnik

image
ZPKZ Dob.
Napad je zagrešil obsojenec, ki prestaja 30-letno zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja umora. V zaporu so zaznali, da obsojenec uporablja modem za brezžično povezavo na internet, ki v zaprtem delu zavoda ni dovoljen. Obsojenec je bil seznanjen, da mu bo računalnik začasno odvzet.

Po napadu so se takoj odzvali preostali pravosodni policisti in uporabili prisilna sredstva zoper obsojenca, ki je bil nameščen v posebni prostor. Obsojenec do sedaj ni kazal znakov agresivnosti, tudi med samim postopkom je bil povsem miren in je napad izvršil na skrajno zahrbten in zavržen način.

Podatki o napadih na zaposlene v slovenskih zaporih za zadnja štiri leta:

2018 – 12 napadov, 6 poskusov napadov
2017 – 23 napadov, 8 poskusov napadov
2016 – 23 napadov, 7 poskusov napadov
2015 – 13 napadov, 14 poskusov napadov

 

Več preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji