VLOM

Mumija vlomilcev ni zanimala

Nepridipravi so se spravili nad lendavsko cerkev. Povzročili so za več stotakov škode.
Fotografija: Mumija je na srečo ostala nedotaknjena. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Odpri galerijo
Mumija je na srečo ostala nedotaknjena. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

LENDAVA – Opažanje, da nepridipravom skorajda nič ni več sveto, se je v Pomurju te dni potrdilo že dvakrat. V teh primerih tarče vlomilcev namreč niso bile kakšne vinske kleti, stanovanjske hiše, trgovine, gostilne ali skladišča, temveč sakralni objekti.
Mumija je na srečo ostala nedotaknjena. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Mumija je na srečo ostala nedotaknjena. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

Po nedavni tatvini žlebov z murskosoboške stolne cerkve, ko je falote pregnal sam škof Peter Štumpf, se je napad na sakralni objekt ponovil še na lendavskem koncu, natančneje v Lendavskih goricah. Tam je neznani storilec, morda jih je bilo tudi več, policisti to še ugotavljajo, vlomil v več kot štiri stoletja staro manjšo cerkev Svete Trojice, do katere imajo Lendavčanke in Lendavčani poseben odnos in so nemalo ponosni nanjo. Nepridipravi, ki so morali biti kar precej vitki, so si pot v notranjost tega zgodovinskega objekta, kot kaže, utrli kar z baterijskim kotnim brusilnikom, saj so rezi na jeklenih vratih precej čisti.


Lesena vrata glavnega vhoda v cerkvico so namreč vedno odprta zaradi zračenja, vhod pa varujejo jeklena vrata z rešetkami. Vlomilci so se v notranjosti znesli nad škatlami, namenjenimi zbiranju prostovoljnih prispevkov, iz katerih so odnesli denar ter lendavskemu župnišču povzročili za nekaj evrskih stotakov materialne škode.


Preostala oprema in vsem dobro znana krsta z mumijo Mihaela Hadika na srečo ni bila poškodovana. Policisti so storilce včeraj še iskali. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije