SLOVO

Mrtvega Rudija (58) našli ribiči

Žalujejo tudi prijatelji, ki so z njim preživeli zadnje trenutke.
Fotografija: Prijatelji bodo pogrešali Rudolfa Kosa.
Odpri galerijo
Prijatelji bodo pogrešali Rudolfa Kosa.

ČRNA NA KOROŠKEM – Danes se bodo na pokopališču v Črni na Koroškem poslovili od 58-letnega Rudolfa Kosa, samostojnega podjetnika iz Bistre. Rudi, za prijatelje tudi koroška dobričina, se je prejšnjo soboto z osmimi prijatelji iz Slovenskih goric odpravil na Jadransko morje pri Šibeniku, potovanje je bilo njegovo zadnje.
 

Ni ga bilo v kabini

Kot so nam povedali njegovi prijatelji, med njimi je bil Marjan Bračko iz Lenarta v Slovenskih goricah, se je zgodilo drugi dan po njihovem prihodu.


»V Šibenik smo prišli prejšnjo soboto popoldne in smo se namestili v kabine v najeti katamaran, v marini Mandalina. Zvečer smo vsi skupaj šli v mesto na pico in pijačo. Ko smo se vrnili na jadrnico, smo še malo sedeli na terasi, nesrečnemu Rudiju je bilo malo slabo in je zaspal kar na njej. Mi smo še nekaj časa sedeli, malo popili in se odpravili v kabine. Tudi Rudija smo zbudili, da bi šel v kabino, a je dejal, da bi raje ostal na zraku,« je povedal.

A zjutraj ga ni bilo na terasi in sprva so mislili, da je šel ponoči v kabino. In ko ga ni bilo na zajtrk, ga je eden od njih hotel zbuditi. Kabina je bila prazna, tam pa so bili mobilni telefon in copate, in to je postalo resno skrb vzbujajoče. Ko so tudi na recepciji povedali, da ga niso videli, so poklicali policijo.

Tri kilometre od obale

Takoj so začeli iskanje, pozneje, ko so policisti zaslišali sosede na plovilih in je neka ženska s katamarana potrdila, da je bila okoli štirih zjutraj, v noči na nedeljo, ko ni mogla spati, na terasi in slišala, kako je nekaj padlo v vodo, je vse bilo bližje črni resnici, da Rudija ni več med živimi. In res, pozneje, med vožnjo proti Sloveniji, so jih poklicali, da so nesrečnika našli ribiči kakšne tri kilometre od obale, in sicer v torek malo po 14. uri.

V pogovoru z užaloščenimi smo izvedeli tudi, da naj bi obdukcija pokazala, da je Kos umrl naravne smrti in se ni utopil. Kljub temu je usoda hotela, da se življenje volka samotarja konča prav v morju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije