DRAMA NA MLJETU

Mož pogrešane Slovenke razkril njeno izginotje: Spoznala sva nemškega turista, potem pa ...

Uradno je iskalna akcija končana, toda za konec tedna reševalci obljubljajo, da bodo spet prišli s petnajstimi reševalnimi psi. 
Fotografija: Alma Novljan je pogrešana od 25. junija. FOTO: Nestali.hr
Odpri galerijo
Alma Novljan je pogrešana od 25. junija. FOTO: Nestali.hr

MLJET – Pisali smo, da na otoku Mljet od 25. junija popoldne na obali in kopnem iščejo Slovenko, ki je brez sledu izginila na območju nacionalnega parka Mljet. Po veliki iskalni akciji je zdaj znano, da iščejo 63-letno Almo Novljan iz Domžal. Njeno izginotje je prijavil mož, s katerim sta bila gosta avtokampa Đenka Lovište. Zdaj se je za Delo oglasil njen mož Janez Novljan, ki pravi, da je iskalna akcija končana in da sami nadaljujejo iskanje.

Uradna akcija, ki naj bi bila po besedah reševalcev ena največjih v zadnjih letih, je tako končana. Za Almo se je izgubila vsaka sled, sicer naj bi jo dvakrat še videli mimoidoči, vendar ne morejo z gotovostjo trditi, da je bila to ona. »Tretji dan iskanja naj bi jo najprej videl neki gospod, da je pred njegovim avtomobilom prečkala cesto, dvajset minut kasneje naj bi jo videl še drugi moški, kako hodi ob cesti. In oba sta verodostojna, prvi je nekdanji direktor gozdnega gospodarstva Pelješac, drugi je uslužbenec Telekoma,« je v pogovoru razkril zaskrbljeni mož. Nadalje je omenjenemu časniku zaupal, kako se je nesrečnica sploh izgubila: »Z ženo sva na ladji do Mljeta spoznala nemškega turista in skupaj smo šli do pristanišča. Ker smo imeli še uro časa, je žena kot zagrizena planinka opazila markirano pot in odšla po njej. Z Nemcem sva šla kmalu za njo, pot pa je taka, da zaradi dreves in grmovja ne moreš s poti. Nemec je po približno dvajsetih minutah rekel, da gre nazaj, saj je imel zgolj natikače, jaz pa sem začel iskati ženo. Klical sem za njo, a je ni bilo več.«

Mož je sicer povedal še, da je na Mljetu doživel izjemno gostoljubje in da so mu vsi priskočili na pomoč. Žalostno je še dodal, da bi prav v prihodnjih dneh praznovala 44. obletnico poroke. 
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije