Motorist padel, motor pristal na terasi lokala

Po padcu zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v parkirano vozilo in senčnik.
Fotografija: Življenje motorista je ogroženo, poročajo z ljubljanske policijske uprave. FOTO: Pgd Grosuplje
Odpri galerijo
Življenje motorista je ogroženo, poročajo z ljubljanske policijske uprave. FOTO: Pgd Grosuplje

V soboto kakih deset minut pred tretjo uro popoldne se je na asfaltiranem dvorišču poslovnega kompleksa v naselju Veliko Mlačevo zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 23-letni motorist.
Ko bodo zbrali vsa obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep. FOTO: S. N.
Ko bodo zbrali vsa obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep. FOTO: S. N.

Po do zdaj zbranih obvestilih se je nesreča zgodila, ker je voznik motornega kolesa zaradi neprilagojene hitrosti padel, nato pa trčil še v parkirano vozilo in senčnik na terasi gostinskega lokala. Motorist je obležal pri osebnem vozilu, motor pa je pristal na vrtu lokala. Pri tem se je 23-letnik huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v urgentni blok ljubljanskega kliničnega centra. Posredovali so gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter dali prvo pomoč ponesrečenemu do prihoda reševalcev, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot poročajo z ljubljanske policijske uprave, je motoristovo življenje ogroženo. Med vožnjo ni uporabljal čelade in druge motoristične opreme, vozilo pa je bilo neregistrirano.
 

Prehitri in pijani kolesarji


V treh prometnih nesrečah so se ponesrečili trije kolesarji, ki so očitno pregloboko pogledali v kozarec. Po 11. uri je v naselju Podgorje kolesar zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v klinični center Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Preizkus alkoholiziranosti pri njem je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku.


Prav tako zaradi neprilagojene hitrosti je kolesar padel ponoči v Grosuplju in se pri tem laže poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Okoli 23. ure pa je na Dunajski cesti v Ljubljani zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje ranil še en kolesar. Napihal je 0,81 mg/l alkohola. Policisti so vsem trem izdali plačilni nalog. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije