NEVARNO

Moškega (28) doletela nesreča pri delu: zlitina je brizgnila in ga opekla

Zgodilo se je v Cerknem.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

CERKNO – V ponedeljek ob 4.53 so policisti postaje Idrija obravnavali nesrečo pri delu v eni od gospodarskih družb v naselju Cerkno, kjer se je poškodoval 28-letni delavec.

Policisti PP Idrija so na kraju ugotovili, da je ponoči v livarni podjetja na eni od peči prišlo do napake na električni napeljavi, ki so jo delavci poskušali odpraviti. Zaradi ohlajevanja peči in hlajenja vsebine v peči – litine so zaposleni pod peč pripeljali viličarja s posodo, da bi vanjo zlili vsebino. Pri tem je kos strjene litine padel v posodo pod pečjo, tekoča litina pa je pljusknila po viličarju in bližnji okolici. Razlita litina je povzročila požar na viličarju, zato so posredovali gasilci PGD Cerkno in ogenj dokončno pogasili.

Prav tako je tekoča litina zadela tudi 28-letnega delavca, ki je stal približno pet metrov stran od viličarja. Utrpel je opekline obeh gležnjev.

Poškodovani delavec je poiskal zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Idrija, kjer so ga zdravniško oskrbeli.

O dogodku so policisti obvestili tako pristojne pravosodne organe kot tudi delovno inšpekcijsko službo. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo s pisnim poročilom obvestili novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije