ZELO NEVARNO

»Morska deklica« na cesti odkrila mariskaj

Mariborski policisti so opravljali poostreni nadzor. 
Fotografija: Kaj bi se zgodilo, če bi se trakovi odtrgali? FOTO: SENP SPP UUP GPU
Odpri galerijo
Kaj bi se zgodilo, če bi se trakovi odtrgali? FOTO: SENP SPP UUP GPU

MARIBOR – Na območju mariborske policijske uprave so v sredo opravljali poostreni nadzor cestnega prometa, imenovan Morska deklica.

Gre za obliko poostrenega nadzora, pri katerem je poudarek namenjen celovitemu preverjanju tovornih vozil in avtobusov, ki jo skupaj s policijo opravljajo tudi drugi državni organi (Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo in Finančna uprava Republike Slovenije). Nadzor so izvajali na avtocestah A4 Maribor–Gruškovje in A5 Maribor–Murska Sobota.


Tretjina voznikov kršila predpise

V času nadzora so opravili celovit nadzor 50 tovornih vozil in šestih avtobusov. Kršitve predpisov so ugotovili pri 19 voznikih
Nadzor vozil je pokazal marsikaj. FOTO: SENP SPP UUP GPU
Nadzor vozil je pokazal marsikaj. FOTO: SENP SPP UUP GPU
tovornih vozil. Ugotovili so dve prekoračitvi hitrosti, šest kršitev, povezanih s počitki in z odmori voznikov, dve kršitvi v zvezi z delovanjem tahografa, sedem kršitev, ki so se nanašale na preobremenitev vozila, dve kršitvi zaradi neuporabe varnostnega pasu, v dveh primerih so ugotovili tehnične pomanjkljivosti na vozilih, štiri kršitve pa so se nanašale na nepravilno zavarovan tovor.

Iz opisanega je razvidno, da je kar tretjina preverjenih voznikov kršila cestnoprometne predpise oziroma skoraj 40 odstotkov vseh ustavljenih voznikov tovornih vozil. 
 

Zelo nevarno

Veliko kršitev so odkrili mariborski policisti. FOTO: SENP SPP UUP GPU
Veliko kršitev so odkrili mariborski policisti. FOTO: SENP SPP UUP GPU
V PU Maribor izpostavljajo primer voznika osebnega vozila, ki je na priklopnem vozilu prevažal čoln. Ta je bistveno presegal dovoljeno širino skupine vozil, kar predstavlja izredni prevoz.

Še hujšo kršitev je storil poljski voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal poliestrske bazene. Nepravilno naložen tovor je presegal dovoljene mere tako po dolžini kot po širini in tudi po višini. Kot je razvidno s priloženih fotografij PPP Maribor, je voznik tovor zavaroval le s po tremi pripenjalnimi trakovi. Vozniku so izrekli globo v višini 2430 evrov, pravni osebi, ki je lastnik vozila, pa v višini 8150 evrov. Vozilo so izločili iz prometa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije