Modem povzročil požar in paniko v bloku

Stanovalce četrtega nadstropja so evakuirali, bežali so v pižamah.
Fotografija: Evakuirali so del bloka. FOTO: Bralci Poročevalci
Odpri galerijo
Evakuirali so del bloka. FOTO: Bralci Poročevalci

V pižamah so pred dnevi nekateri stanovalci bloka v Luciji bežali na prosto, ko so zaradi požara evakuirali blok. Na srečo se je intervencija končala brez hujših posledic. Kot smo izvedeli, je zagorelo v stanovanju družine iz Lucije v četrtem nadstropju večstanovanjskega bloka na Obali 116 v bližini tamkajšnjega trgovsko-poslovnega centra.
 

Stanovanje je bilo prazno


Vodja intervencije Gasilske brigade Koper Boštjan Majcen je za Slovenske novice povedal, da so bili o požaru obveščeni ob 8.40, na kraj dogodka so prispeli v manj kot desetih minutah. »Zaradi tehnične napake je zagorelo na eni od električnih naprav v stanovanju, verjetno na modemu. Stanovanje je bilo v času požara prazno,« je povedal vodja izmene.


»Stanovanje in hodnik stopnišča četrtega nadstropja sta bila močno zadimljena, zato smo stanovalce tega nadstropja evakuirali, zdravstvene pomoči pa ni potreboval nihče,« je še povedal predstavnik koprskih poklicnih gasilcev. Požar je sicer gasilo osem gasilcev Gasilske brigade Koper in šest prostovoljnih gasilcev PGD Sečovlje. Poleg tega sta bila na kraju dogodka policija in mestno redarstvo. »Zgorele so elektronske naprave, prav tako je stanovanje poškodoval dim, požar smo pogasili ob deseti uri,« je sklenil Majcen.
O požaru so bili obvečeni ob 8.40. FOTO: Bralci Poročevalci
O požaru so bili obvečeni ob 8.40. FOTO: Bralci Poročevalci

Nekateri stanovalci so v pižamah čakali na konec intervencije, potem pa še na to, da so merilne naprave pokazale približno normalno vsebnost ogljikovega monoksida v prostorih. Lastnika stanovanja so o dogodku obvestili sosedje. Anita Leskovec, višja inšpektorica in tiskovna predstavnica koprske policijske uprave, je potrdila, da je tja prišel tudi kriminalistični tehnik PU Koper. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije