ŠOKANTNO

Mladoletnica z marico prevažala pijane kranjske policiste

Posnetke je objavila kar na instagramu s pripisom: »Na delovnem mestu vsi malo preveč pijani, samo jaz pridna.«
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent, Delo

KRANJ – Še ena zgodba, ki prihaja iz kategorije 'saj ni res, pa je'! V Kranju so policista, stara 28 in 33 let, z večletnimi izkušnjami ter 20-letni kandidat za policista med patruljiranjem v službenem vozilu pili alkohol, kadili, za nameček pa najstnici pustili, da je sporne kadre v službenem vozilu policije posnela s telefonom. Da ni imela niti vozniškega dovoljenja, najbrž ne gre izgubljati besed.

Mladoletnici še priskrbeli alkohol

Po poročanju Večera je kandidat za policista tisto noč morebitno službo izkoristil za postavljanje pred mladim dekletom. Starejša kolega je namreč vprašal, ali lahko gredo po njegovo prijateljico. Sprva sta mu posmehljivo razložila, da policija ni taksi služba, vendar nista nasprotovala. Med nočno patruljo so se ustavili še na domu mlajšega policista, ki je v policijsko vozilo prinesel steklenico viljamovke in steklenico viskija, ki so ju spili do jutra, dekle pa je vmes postala še priča policijski obravnavi naključnega pešca. Po popitem alkoholu so jo posadili kar za volan policijskega kombija, vožnjo je posnela in k videoposnetku priložila še dokaz, da so jo policisti preizkusili z alkotestom, ki pa je pokazal 'samo' 0,07 mg/l. »Na delovnem mestu vsi malo preveč pijani, samo jaz pridna,« je zapisala na instagramu. Po njenem pričanju je policiste prevažala kakšne pol ure. Mladoletnico so domov pripeljali okoli 5.30.

Malomarnosti pri pisanju poročila

Preiskava dogajanja v nočni policijski patrulji je razkrila tudi policijsko malomarnost pri pisanju poročila o opravljenih postopkih tisto noč, ustvarila pa sta tudi lažno zgodbo o preizkusu alkoholiziranosti pri enem od udeležencev v prometu. 

Tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos je glede ukrepov proti policistom za Večer že pojasnil, da policija »zaradi hujših obveznosti in odgovornosti iz delovnega razmerja proti trem delavcem vodi predpisane delovnopravne postopke. Dva delavca imata status policista, eden pa je oseba brez policijskih pooblastil.«





 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije