DROGA

Mladenič priznal, da je konopljo hranil med drvmi

Pogojna kazen za mladeniča, ki je prodajal konopljo. Krivdo je Metličan priznal.
Fotografija: Valentino Modrič z odvetnikom Luko Jukičem FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Valentino Modrič z odvetnikom Luko Jukičem FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – »Upam, da bo ta kazenski postopek za vas dovolj velika izkušnja, da tega v bodoče ne boste več počeli. Gre le za trgovanje s prepovedano drogo,« je 25-letnemu Valentinu Modriču iz Metlike požugala sodnica novomeškega okrožnega sodišča Mojca Hode, ko ga je spoznala za krivega kaznivega dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami.
Policisti so oktobra 2017 dobili obvestilo, da se Metličan ukvarja s prodajo konoplje.
Policisti so oktobra 2017 dobili obvestilo, da se Metličan ukvarja s prodajo konoplje.

Modrič, ki se je v preiskavi zagovarjal z molkom, dejanja na sodišču ni tajil. Že pred predobravnavnim narokom je skupaj z odvetnikom Luko Jukičem s tožilstvom sklenil pisni sporazum o priznanju krivde, ki se je glasil na pogojno kazen eno leto zapora, preizkusna doba pa bo trajala tri leta. Kot je iz sporazuma prebrala tožilka Renata Brodarič Trentelj, bo moral plačati tudi stransko denarno kazen 300 evrov ter stroške postopka in sodno takso, kar pa ni veliko.


Modriču se je pri poslih zalomilo oktobra 2017. Policisti so namreč dobili obvestilo, da se Metličan ukvarja s prodajo konoplje. Pri Modriču so možje v modrem na dvorišču opazili avto enega od Belokranjcev in ko so ga pozneje ustavili na cesti, je ta deloval nezanesljivo in nemirno, ko pa so ga policisti povprašali, kaj je počel pri Modriču in ali je tam kaj dobil, je izpod sedeža potegnil polivinilasto vrečko s suhimi rastlinskimi delci.

Priznal je, kje je kupil travo in tudi, da je za 15 gramov opojnih rastlinic odštel 80 evrov, da pa k temu prodajalcu hodi enkrat na mesec, seveda se prej za posel dogovori po telefonu. Kriminalisti so nekaj dni zatem pri Modriču opravili hišno preiskavo in v njegovi sobi našli posodo s suho konopljo in dva kovinska mlinčka, med drvmi pa še tri plastične vrečke s konopljo.


V Nacionalnem forenzičnem laboratoriju so potrdili, da gre za prepovedano konopljo, pri hišni preiskavi pa so jo naši 330 gramov. Sodba je pravnomočna. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije