UBOJ

Mladec z nožem nad turista

Najstnik napadel in porezal 64-letnega Francoza. Osumljen je tudi več tatvin in vlomov.
Fotografija: Ranjenega Francoza so reševalci odpeljali v bolnišnico. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Ranjenega Francoza so reševalci odpeljali v bolnišnico. FOTO: Guliver/getty Images

AJDOVŠČINA – Pred dnevi bi se v Ajdovščini skorajda zgodila tragedija. Mlajši moški, ki ga policisti sumijo tudi več velikih tatvin in vlomov v objekte, se je namreč pred enim od hotelov z nožem spravil nad državljana Francije.
Marino Pangos je predstavil podrobnosti preiskave. FOTO: BLAŽ MOČNIK
Marino Pangos je predstavil podrobnosti preiskave. FOTO: BLAŽ MOČNIK

Ranil ga je po vratu, nato pa pobegnil v neznano, a so policisti 19-letnega napadalca dan pozneje prijeli, mu odvzeli prostost ter ga z ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je zanj po zaslišanju odredil pripor.

Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, je o dogodku povedal: »V okviru preiskave je bilo ugotovljeno, da je 64-letni državljan Francije parkiral avto pred vhodom v hotel, nato pa sta s partnerico iz prtljažnika začela jemati prtljago. Takrat se je ob njiju znašel 19-letnik ter začel nekaj kričati. Francoz ga je pogledal, mladi moški pa se mu je približal, ga ogovoril v angleškem jeziku, nato pa ga brez razloga napadel z nožem. Vpitje njegove partnerice je slišal gost hotela in stekel do ranjenca, napadalec pa je nato pobegnil.«


Ranjenega Francoza so reševalci odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, z njim bo vse v redu.
Nasilni najstnik, ki je v Sloveniji neprijavljen živel štiri mesece, pred tem pa bival na Švedskem, je, kot rečeno, poleg poskusa uboja osumljen še petih premoženjskih kaznivih dejanj, ki jih je zagrešil od 8. septembra. Vlamljal je predvsem v gostinske lokale na območju Ajdovščine, od koder je kradel denar, cigarete in alkohol. Z vlomi in krajami je povzročil za med 5000 in 10.000 evri materialne škode. Zaradi različnih kršitev so najstnika obravnavali tudi švedski policisti, tam v glavnem zaradi različnih kršitev s področja prepovedanih drog ter nasilja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije