NE NASEDAJTE

Mislila je, da je zadela nagrado, nato pa šok

Mariborčanko (83) sta okradli neznani storilki na njenem domu.
Fotografija: Starostniki so mnogokrat tarče nepridipravov. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Starostniki so mnogokrat tarče nepridipravov. FOTO: Blaž Samec, Delo

MARIBOR – V četrtek okoli 10. ure sta neznani storilki obiskali 83-letno žensko na Gosposvetski cesti. Natvezli sta ji, da je bila izžrebana v nagradni igri in da je prejela nagrado zdravilišča v Radencih. Oškodovanka ju je povabila v stanovanje, kjer sta ji rekli, da ji morata izmeriti krvni tlak, piše PU Maribor.

Med merjenjem sta neznanki postavili stol tako, da je bila oškodovanka obrnjena proti kuhinjskim elementom. Medtem ko je prva merila krvni tlak, je druga iz denarnice, odložene v košari na klopi jedilnega kota, odtujila nekaj sto evrov gotovine.
 
Neznani storilki sta govorili hrvaško. Prva je bila stara okoli 60 let, visoka okoli 165 cm, kratkih temnih las, druga je bila okoli 20 let, s svetlo kapo na glavi. Policisti ju še iščejo.
 
Podobno dejanje sta pretekli teden storili »maserki« podobnega opisa. Policisti ponovno opozarjajo vse, predvsem starejše, naj bodo še posebej previdni ob obiskih in naj v stanovanje ne spuščajo neznanih oseb.

Če postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo.
 
Vse, ki bi o storilkah in dejanju kar koli vedeli, policisti prosijo, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije