Mirel T. že osemnajstič obsojen, želi si v komuno

Še osemnajstič je bil obsojen, njegove težave z zakonom izvirajo iz drog.
Fotografija: Kradel je tudi iz vozil. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Kradel je tudi iz vozil. FOTO: Blaž Samec

Kar 17 obsodb za različna kazniva dejanja si je, še preden je zaradi zadnjih očitkov tožilstva o tatvinah stopil pred okrožno sodišče, nabral Mirel T., doma s Škofij. Obtoženec, ki ima že precej izkušenj s sodišči, je očitno ocenil, da ima tožilstvo tudi tokrat premočne karte v rokah, in po poročanju Primorskih novic priznal vrsto tatvin iz gostinskih lokalov, dostavnih vozil in drugih prostorov. Sodišče mu je prisodilo skoraj tri leta zapora.
Starega znanca so spet poslali na hladno. FOTO: Mavric Pivk
Starega znanca so spet poslali na hladno. FOTO: Mavric Pivk

Osemintridesetletni Mirel, ki je od januarja v priporu, je bil v preteklosti obsojen zaradi različnih kaznivih dejanj, predvsem tatvin, a tudi drugih, denimo vodenja prebežnikov. Nazadnje je bil obsojen pred dvema letoma in jeseni so ga iz zapora pogojno izpustili na prostost. A ga očitno ni srečala pamet in na svobodi ni zdržal prav dolgo.

Od sredine novembra so domačine iz koprskega mestnega jedra, predvsem gostince, vznemirjale drzne tatvine, ki so se vrstile, zgodilo se je tudi nekaj tatvin iz parkiranih dostavnih vozil. Decembra so policisti prijeli Mirela, vendar so ga po postopku izpustili na prostost, ker zanj ni bilo pripornih razlogov. Januarja pa so se znova srečali in ga osumili še treh velikih tatvin ter vtaknili na hladno.
 

Podaljšanje pripora


Tožilstvo je zanj spisalo obtožbo in po priznanju krivde za več kaznivih dejanj tatvine oziroma velike tatvine in odvzema motornega vozila so mu izrekli enotno kazen dveh let in devet mesecev zapora ter mu zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšali pripor.
Poleg tega bo moral plačati 650 evrov trem oškodovancem, ki so uveljavili premoženjskopravni zahtevek, vrniti bo moral za 2470 evrov ukradene robe. Sodišče ga je oprostilo plačila sodnih stroškov.


Mirel je svoja dejanja na sodišču, ko je še pred razglasitvijo sodbe prosil za milost, po poročanju Primorskih novic obžaloval: »Opravičujem se vsem oškodovancem, po prestani kazni bi rad šel v komuno, vsi moji problemi so zaradi droge. Težko je priti iz tega kroga, prosim za razumno kazen.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije