TATVINA

Med masažo izginil denar

Ženski je neznanka ponudila svetovanje glede masaž in jo zamotila. Medtem je njen pajdaš smuknil v stanovanje in 84-letnici ukradel denar.
Fotografija: Občanom policisti svetujejo, naj t. i. priložnostnih prodajalcev ne spuščajo v svoje domove. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Občanom policisti svetujejo, naj t. i. priložnostnih prodajalcev ne spuščajo v svoje domove. FOTO: Guliver/getty Images

DOMŽALE – V sredo dopoldne je na vrata 84-letne občanke pozvonila neznana ženska in ji ponudila svetovanje glede masaž. Očitno je bila prepričljiva in ženica jo je spustila v stanovanje. Ženska je tam 84-letnico začela masirati in se z njo pogovarjati, a ne, ker bi ji želela pomagati, hotela je le preusmeriti njeno pozornost, da bi lahko medtem njen pajdaš neopazno smuknil v stanovanje in jo okradel. Da ji je zmanjkalo denarja, je ženica opazila šele, ko je »maserka« odšla, in nemudoma poklicala policiste, ki pa so prevarantko včeraj še iskali. Stara naj bi bila med 40 in 50 leti, visoka okrog 150 centimetrov in močnejše postave. Oblečena je bila povsem v črno, le na glavi je nosila bel klobuk.



Policisti pa znova pozivajo vse občane, naj neznancev ne spuščajo v stanovanja, četudi se jim njihove ponudbe zdijo mamljive, nameni pa pošteni. Večinoma to namreč niso. Za žrtve si predrzneži običajno izbirajo starejše občane, nekateri si želijo vstopiti v njihova domovanja, drugi jih iz njih zvabiti v upanju, da bodo pozabili zakleniti vrata in bodo lahko njihovi pajdaši kaj ukradli. »Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, prodajalci medicinske opreme bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kjer bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov in podobno) ter jih zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo po večini denar ter nakit. Storilci nato zapustijo hišo, tisti, ki pa je zamotil žrtev, pa se vljudno poslovi in zapusti kraj dogajanja,« je način delovanja tovrstnih tatov opisala Aleksandra Golec, ki na Policijski upravi Ljubljana skrbi za stike z javnostjo. »Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko jo zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, četudi stopijo samo za vogal,« še dodaja Golčeva.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije