NI USTAVIL

Med begom pred policisti s tujci v avtomobilu trčil v policijsko vozilo

Objavljeno 12. september 2019 16.00 | Posodobljeno 12. september 2019 15.37 | Piše: S. U.

Zgodilo se je ponoči.

FOTO: Leon Vidic, Delo
LJUTOMER – Ljutomerski policisti so ponoči ustavljali osebni avtomobil, ki pa je ustavil šele, ko je med vožnjo po avtocesti trčil v službeno vozilo policije in zaščitno ograjo.

Policisti so ugotovili, da se v vozilu poleg dveh državljanov Srbije na sprednjih sedežih nahajajo še deset Pakistancev in dva Indijca, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Kot so danes sporočili iz PU Murska Sobota, so policisti vozilo opazili okoli 2.30 med nadzorom cestnega prometa na relaciji Ljutomer–Noršinci. Avtomobil na znake policistov ni ustavil, temveč je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo na avtocesto.

Trčil v službeno vozilo policije

Med vožnjo po avtocesti je voznik avtomobila zaradi nepravilnega premika trčil v službeno vozilo policije in zaščitno ograjo. Ko se je vozilo ustavilo, je sopotnik zbežal iz njega, a so ga policisti kasneje prijeli.

Ob ogledu kraja in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je avtomobil vozil 29-letni državljan Srbije in skupaj s 40-letnim državljanom Srbije v njem prevažal deset državljanov Pakistana in dva državljana Indije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Zaradi več prekrškov so vozniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog. Obema državljanoma Srbije so odvzeli prostost in bosta kazensko ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Zaporna kazen do pet let

Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.
Deli s prijatelji