DROGA

Mamila je prodajal mladoletnikom

Zaradi drog ovadili 28- in 34- letnika s Postojnskega in 43-letnika iz Velenja.
Fotografija: FOTO: PP Cerknica
Odpri galerijo
FOTO: PP Cerknica

POSTOJNA – Policisti iz Postojne in Cerknice so na podlagi zbiranja obvestil in obravnave drugih kaznivih dejanj v preteklosti ugotovili razloge za sum, da 28-letnik z območja Postojne oskrbuje okoliške preprodajalce in odjemalce s prepovedano konopljo.
FOTO: PP Cerknica
FOTO: PP Cerknica

Na podlagi zasega mamil enemu od odjemalcev so ugotovili, da 28-letnik preprodaja prepovedano drogo tudi mladoletnim osebam na območju Cerknice. Na podlagi odredbe ljubljanskega okrožnega sodišča so izvedli hišno preiskavo pri 28-letniku in mu zasegli že pakirano prepovedano konopljo.

Na podlagi ugotovitev v hišni preiskavi, pregledu zaseženih predmetov in zbranih obvestilih so ugotovili, da se s tem nečednim poslom ukvarja tudi 34-letnik iz vasi pri Pivki. Tako so cerkniški in postojnski policisti na podlagi odredbe ljubljanskega okrožnega sodišča izvedli hišno preiskavo še pri njem.

Našli in zasegli so večjo količino prepovedane konoplje, belo prašnato snov, za katero obstaja sum, da gre za drogo spid, denar in ostale predmete, ki so kazali na promet s prepovedanimi drogami. Policisti so zoper 28- in 34-letnika podali kazenske ovadbe zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z mamili (člen 186/1 KZ predvideva od enega do 10 let zapora).

Kazensko ovadbo so podali tudi zoper 43-letnika na območju Velenja, pri katerem so pri hišni preiskavi zasegli kilogram posušenih vršičkov konoplje, kilogram konopljine smole, nekaj konopljinega olja in manjšo količino kokaina. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije