Lucijčan je vlamljal v lokale in trgovine

Sumijo ga najmanj petih velikih tatvin. Pri njem doma našli ukradene stvari.
Fotografija: Storilec je bil z orodjem akviten pozno ponoči. FOTO: Arhiv
Odpri galerijo
Storilec je bil z orodjem akviten pozno ponoči. FOTO: Arhiv

Piranski policisti so skupaj s koprskimi kriminalisti prišli na sled 30-letnemu Lucijčanu, ki ga sumijo najmanj petih velikih tatvin, in ga prijeli, nadaljujejo pa zbiranje dokazov tudi za druga kazniva dejanja.

V zadnjem mesecu so namreč zaznali občutno več vlomov v objekte na območju Lucije – gostinskih obratov, gostiln, trgovin, cvetličarn in frizerskih salonov. Storilec je vlamljal vedno pozno ponoči in na zelo majhnem območju naselja, na vlomilske pohode se je najraje odpravljal peš, pri dejanjih pa so ga večkrat posnele videonadzorne kamere.

Zato so poostrili nočni nadzor in minuli četrtek ob 1.40 v strnjenem naselju v Šolski ulici v Luciji izsledili 30-letnega domačina, ki je ustrezal opisu vlomilca. V rokavu je imel izvijač, s katerim je vlamljal, pri sebi pa rokavice in mobilni telefon, ki ga je uporabljal kot svetilko. Odredili so mu pridržanje do 48 ur, nato pa so na podlagi odredbe pri njem doma opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so več ukradenih predmetov in jih že vrnili lastnikom. Ovadili ga bodo. Doslej ga še niso obravnavali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije