TRAGEDIJA

Krivde za smrt Mihe in Lare ne prizna

Na celjskem sodišču opravili predobravnavni narok tudi za Štefana Kuserbajna.
Fotografija: Štefan Kuserbajn je bil usodne noči, ko se je zgodila nesreča, še pri mostu čez potok Bolska. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
Štefan Kuserbajn je bil usodne noči, ko se je zgodila nesreča, še pri mostu čez potok Bolska. FOTO: Mojca Marot

CELJE – Sodnica Gordana Malovič je opravila še drugi predobravnavni narok v kazenski zadevi, ki se nanaša na tragedijo pred petimi leti. Ta se je pripetila na Vranskem v zgodnjih jutranjih urah pri mostu čez potok Bolska, čez katerega je želel po cesti proti Centru varne vožnje AMZS zapeljati inštruktor varne vožnje Miha Baloh, ki je imel ob sebi v vozilu mlajšo sestrično Laro Safran. A čez most nista prišla, ker je deroči potok odnesel njuno službeno vozilo AMZS z njima vred.



Začasno postavljeni most in brežino ob njem je namreč spodjedla voda, potem ko je skoraj vso noč močno deževalo in je potok zelo narasel. V zgodnjih jutranjih urah, okrog treh je bilo, je bil pri mostu preglednik ceste Štefan Kuserbajn, zaposlen kot operativni vodja del v družbi Energetika projekt Vransko, ki je imela z občino Vransko sklenjeno koncesijo za vzdrževanje cest. »Krivdo za očitano kaznivo dejanje zavračam,« je Kuserbajn odgovoril sodnici na vprašanje, ali priznava očitke po obtožnici.

Ta mu namreč, tako kot tudi takratnemu direktorju Energetike projekta Vransko Marku Krajncu in omenjeni družbi kot pravni osebi, očita povzročitev splošne nevarnosti s smrtnim izidom iz malomarnosti. Kot je še navedel Kuserbajn, iz navedb obtožnice drži le to, da je usodne noči, 13. septembra 2014, še bil pri mostu in da je bil tudi takrat vodja operative.


Sicer pa se je njegov zagovornik, odvetnik Boris Kmet strinjal, da sodišče izvede vse dokaze, kot jih je že predložilo tožilstvo, in tudi z branjem izpovedi nekaterih prič ter neposrednim zaslišanjem avtorjev izvedenskega mnenja fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Sojenje obtoženim zaradi povzročitve smrti dveh mladih ljudi zaradi malomarnosti se bo začelo 11. novembra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije