TRAGEDIJA NA CESTI

Kristina dan pred smrtjo praznovala rojstni dan

Objavljeno 07. februar 2019 06.50 | Posodobljeno 07. februar 2019 06.50 | Piše: Mojca Marot

V torek zvečer se je vračala z nogometnega treninga v Avstriji. Zunaj naselja Podklanc je 19-letnica nenadoma zavila levo.

Dijakinja srednje zdravstvene šole v Slovenj Gradcu se je veselila maturantskega plesa v marcu, a ji ga žal ne bo dano doživeti. FOTO: Fb
RAVNE NA KOROŠKEM – »Lahko rečem samo, da so te naše ceste živ obup. Samo v zadnjih desetih dneh so se na tem odseku med Ravnami in Dravogradom zgodile tri prometne nesreče, leta 2009 pa ena zelo podobna, v kateri je življenje izgubila moja dobra prijateljica,« nam je dejala ena od Ravenčank, ki ne želi biti imenovana. Kot je še dodala, je ta cesta spolzka 365 dni v letu, ker leži tik ob reki Meži, nanjo pa sonce nikoli ne posije. »Pravzaprav je zelo podobna tisti skozi Hudo luknjo, od Velenja proti Mislinji,« nam je še dejala domačinka, ki živi v bližini kraja, kjer se je v torek zvečer zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je umrla komaj 19-letna domačinka Kristina Čebul z Raven.

image
Zunaj naselja Podklanc med Ravnami in Dravogradom se je v torek zvečer zgodila huda prometna nesreča. FOTO: Koroški Gasilski Zavod Ravne Na Koroškem
Kot so nam povedali njeni najbližji, je bila Kristina energije polno dekle, ki je kar kipelo od sreče in veselja, kljub temu da je ravno v ponedeljek dopolnila 19. rojstni dan, je bila še vedno igriva in nagajiva. »Pa vedno pripravljena priskočiti na pomoč vsakomur, ki je pomoč potreboval. Od mladih nog je bila športnica, trenirala je nogomet skoraj vso osnovno šolo pri Koroškem nogometnem klubu Fužinar, zdaj pa v Avstriji. Sicer pa je bila dijakinja srednje zdravstvene šole v Slovenj Gradcu. Ta poklic ji je bil pisan na kožo, saj se je odlično razumela z vsemi starostnimi skupinami, tudi starejšimi. Zelo rada je sorodnikom in prijateljem pomagala na kmetiji, saj je imela rada živali, naravnost oboževala je delo s traktorjem. In občudovala naravo, zlasti ker je tudi njeno delo obrodilo sadove,« nam je včeraj, dan po tragični nesreči, pripovedovala njena birmska botrica, s katero sta se vedno zelo dobro razumeli in se pogosto videvali. Kot je še dodala, je imela Kristina rada naravo, ne nazadnje je bila članica Društva podeželske mladine Mežiške doline. »Dvaindvajsetega marca bi imela maturantski ples, obleko je že izbrala, a žal ji tega lepega dogodka ne bo dano doživeti,« žalostno dodaja. Zaupa nam še, da je Kristina nedavno spoznala prijaznega fanta s kmetije, ki je bil kot nalašč zanjo. »Ukradel ji je srce, da sta zaljubljena, se je videlo že na daleč. A žal je bilo tudi to njuno skupno popotovanje kratko. Njene sreče, vedno nasmejanega obraza in smeha se bodo poleg njenega fanta vedno spominjali tudi njeni ata, mama, mlajši brat, babica ter drugi sorodniki in prijatelji,« nam s solzami v očeh še zaupa botrica.

Vračala se je s treninga

image
Kristina (v roza dresu) je bila nogometašica, nogomet je trenirala najprej na Ravnah, nazadnje pa v Avstriji. FOTO: Fb
Kristinini najbližji so nam povedali, da se je Kristina v torek zvečer vračala z nogometnega treninga v Avstriji, kamor je šla po fanta. V Podklancu v občini Dravograd, na cesti med Dravogradom in Ravnami, se je usoda z njo kruto poigrala. Kot je zapisala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje, se je nesreča zgodila okoli 20.40. Komaj 19-letna voznica, ki je vozila iz smeri Raven na Koroškem proti Dravogradu, je v dolgem desnem preglednem ovinku iz neznanega razloga zavila na levo smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 23-letna voznica osebnega vozila, ki je poskušala nesrečo preprečiti tako, da se je umikala v desno, a trčenja kljub temu ni mogla preprečiti. V prometni nesreči je 19-letna voznica utrpela tako hude poškodbe, da ji reševalci niso mogli pomagati, iz zverižene pločevine so jo s tehničnim posegom rešili šele gasilci Koroškega gasilskega zavoda. Hudo poškodovano 23-letno voznico drugega osebnega vozila, ki naj bi ji po neuradnih podatkih celo sami uspelo poklicati pomoč, so reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroška odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

image
Vedno nasmejana, polna energije in srečno zaljubljena je dan pred nesrečo praznovala 19. rojstni dan. FOTO: Fb
To je že letošnja tretja prometna nesreča, ki se je končala tragično, v enakem obdobju lani so prometni policisti, ki bdijo nad varnostjo na celjskih in koroških cestah na območju, ki jih pokriva Policijska uprava Celje, obravnavali le eno. 
image
V nesreči se je smrtno ponesrečila 19-letna Kristina Čebul z Raven, voznica v drugem vozilu se je hudo poškodovala in so jo odpeljali v slovenjgraško bolnišnico. FOTO: Koroški Gasilski Zavod Ravne Na Koroškem
Za maturantski ples je že izbrala obleko, a ji ga ne bo dano doživeti.
Deli s prijatelji