Kri tekla na slovenskih cestah, umrl 50-letnik

Izgubil je oblast nad vozilom in trčil v tovornjak.
Fotografija: Prometna nesreča (simbolična fotografija). FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Prometna nesreča (simbolična fotografija). FOTO: Pixabay

Na slovenskih cestah se je ponovno zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala življenje. Ob 13.09 je bila policija obveščeni o nesreči na cesti pri Starem trgu ob Kolpi med Špeharji in Radenci. Policisti postaje PP Novo mesto so ugotovili, da je 50-letni motorist v ovinku izgubil nadzor nad motorjem in trčil v levi del tovornega vozila. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

To je letos tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju PU Novo mesto. V marcu sta v prometnih nesrečah umrla voznik osebnega avtomobila in voznik kombija. V zadnjih petih letih je na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 12 voznikov enoslednih motornih vozil (devet motoristov in trije mopedisti). Osem prometnih nesreč se je zgodilo zaradi prevelike hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje je bila vzrok treh nesreč s smrtnim izidom, v enem primeru pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu.

Policija motoriste poziva k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. Hitrost naj prilagodijo omejitvam, pa tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri naj se prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju in skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu. Preostale prometne udeležence pa opozarjajo na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije