TRK

Krepko pijan z avtom v hišo

Napihal je bogatih 2,70 promila, pri sebi pa je imel nekaj kokaina. V Preserjah (Braslovče) trčila motorista, oba odpeljali v bolnišnico.
Fotografija: Hudi Kot Foto: PGD Radlje ob Dravi
Odpri galerijo
Hudi Kot Foto: PGD Radlje ob Dravi

LJUBLJANA – V ponedeljek ob 22.40 je v Šentvidu 26-letni voznik opla zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. Ugotovili so, da je bil pijan: napihal je bogatih 2,70 promila. V avtu sta bila še dva potnika: voznik in eden od njiju sta se lažje ranila in so ju z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Po obravnavi v UKC so voznika pridržali. Prav tako so mu zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da gre za kokain. Zoper voznika sledita kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje in prekrškovni postopek zaradi mamil.

Na cesti med mejnim prehodom Krvavi Potok in Kozino se je ob 19.59 zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen kombi. Sežanski reševalci so ranjenca odpeljali v izolsko bolnišnico, gasilci PGD Materija pa so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali policiji in reševalcem.

V Podlubniku v Škofji Loki sta ob 19.37 trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci PGD Škofja Loka so kraj dogodka zavarovali, preprečili iztekanje nevarnih snovi in z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine. Za ranjenca so poskrbeli reševalci.

V Preserjah sta ob 19.26 trčila motorista. Posredovali so Gasilci PGD Braslovče in PGE Celje ter zavarovali kraj dogodka, pomagali žalskim in celjskim reševalcem, odklopili akumulatorja na motorjih in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Dva ranjenca so odpeljali v celjsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta Šentrupert–Letuš povsem zaprta dobri dve uri.

V Veliki Preski je ob 18.46 zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča 75-letna voznica zapeljala po škarpi navzgor, vozilo se je dvakrat prevrnilo in na cesti obstalo na kolesih. Gasilci PGD Litija in Kostrevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali vlečni službi in odstranili posledice nesreče. Litijski reševalci so voznico in njenega sopotnika prepeljali v bolnišnico. Voznici so izdali plačilni nalog.

Na Kamniški cesti v Šmarci so ob 17.13 trčila tri osebna vozila. Kamniški reševalci so dva ranjenca odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče.
Na cesti Soča–Trenta je nekaj po 16. uri padel motorist in se lažje ranil. Gasilci PGD Bovec so motoristu dali prvo pomoč, odstranili motor s ceste, posuli iztekle tekočine ter cesto očistili.

Na Vojkovem nabrežju v Kopru sta ob 15.50 trčili osebni vozil. Gasilci JZ GB Koper so pomagali reševalni ekipi pri prenosu ranjenke v reševalno vozilo, s katerim so jo odpeljali v izolsko bolnišnico.
Hudi Kot Foto: PGD Radlje ob Dravi
Hudi Kot Foto: PGD Radlje ob Dravi

Ob 13.19 je na cesti Pameče–Sv. Danijel voznik s tovornim vozilom zapeljal s ceste in se ranil. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ranjenca. Reševalci so ga prepeljali v slovenjgraško bolnišnico.
Pred počivališčem Ravne na avtocesti Koper–Ljubljana sta ob 13.16 trčila tovorno in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Materija in JZ GB Koper, zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in odklopili akumulator na osebnem vozilu. Za lažje ranjenega človeka so poskrbeli sežanski reševalci.

V naselju Hudi Kot se je ob 11.46 osebno vozilo obrnilo na streho. Poškodovali sta se dve osebi, ena je bila ukleščena v vozilu. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščenega ranjenca, odklopili akumulator ter kraj nezgode posuli z vpojnimi sredstvi. Dva ranjenca so reševalci odpeljali v slovenjgraško bolnišnico.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so v 48 urah zasegli 11 vozil, v Ljubljani in Kopru pa so v treznilnico spravili po enega pijanega voznika. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije