PRIJET TIHOTAPEC

Kombi z nemškimi oznakami, v njem večinoma Pakistanci

Znova prijeli tihotapca, ki je v kombiju prevažal nagnetene prebežnike.
Fotografija: Tihotapci v taka in podobna vozila nagnetejo čim več prebežnikov (simbolična fotografija). FOTO: PU Murska Sobota
Odpri galerijo
Tihotapci v taka in podobna vozila nagnetejo čim več prebežnikov (simbolična fotografija). FOTO: PU Murska Sobota

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na četrtek na območju Kalce–Naklo ustavili kombi nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža 26 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki s 17 državljani Pakistana, šestimi državljani Bangladeša in tremi državljani Afganistana še potekajo.

Slovenska policija v zadnjem času vse pogosteje poroča o ujetih tihotapcih, ki tujce prevažajo v nečloveških razmerah. V nedeljo so policisti na območju Snežnika ustavili kombi z bolgarskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 39-letni državljan Bolgarije. Ugotovili so, da v vozilu prevaža 43 tujih državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V petek pa so na Škofljici ustavili tovorno vozilo s španskimi registrskimi oznakami, v katerem je 41-letni španski državljan prevažal kar 53 Pakistancev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije