STRAŠNO

Ko so se borili za življenje Urške, je pijan voznik zadremal

Povzročitelj nesreče naj po trčenju sploh ne bi nameraval ustaviti avtomobila.
Fotografija: Pijan voznik je bil usoden za 27-letno Urško in njenega otroka. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Pijan voznik je bil usoden za 27-letno Urško in njenega otroka. FOTO: Facebook

MARIBOR – Na dan prihajajo nove podrobnosti o tragični nesreči, ki se je v Mariboru zgodila 27. oktobra. Malo po 21. uri sta se noseča Urška Krajišnik in njen izbranec Mario Veingerl vračala s sprehoda s svojimi tremi psi, ko je 27-letno Urško na prehodu za pešce zbil pijan 29-letni Mariborčan. Kasneje je napihal 0,88 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,85 promila alkohola).

Ob trčenju z Urško, ki jo je odbilo v zrak, nato pa je negibna obležala, je na avtomobilu pijanega voznika odpadel srednji odbijač. Voznik Maria in Urške verjetno ni niti videl, saj policija ni našla sledi zaviranja. Voznik, ki je v nesojeno bodočo mamico trčil z nemajhno hitrostjo, je sprva nameraval s kraja nesreče pobegniti, avtomobil je ustavil šele približno 200 metrov od usodnega prehoda za pešce. In še to, kot kaže, zgolj zato, ker se je pred njegovim avtomobilom vlekel odpadli odbijač.

Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da so 29-letnika po nesreči policisti posadili v službeni avtomobil, tam pa je zadremal. Med njegovim dremežem pa so se zdravniki borili za življenje Urške. V bolnišnici so ji opravili nujni carski rez, da bi rešili otroka. Urška je umrla 30. oktobra, njen sinček Oskar pa dva dni kasneje. Nesreča je bila usodna tudi za enega izmed psov, v bolnišnici pa je zaradi šoka končal tudi Mario.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije