SRAM GA BODI

Katastrofa: na izpitni vožnji so ga ustavili policisti, konkretno je napihal

Kandidat je ponovno opravljal vozniški izpit, saj mu je bil v preteklosti že dvakrat izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: arhiv

CELJE – Možje v modrem občasno izvajajo specializirane poostrene nadzore. Na območju PU Celje so tako med 14. in 15. uro izvedli poostreni nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov v cestnem prometu s poudarkom na ugotavljanju vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, zdravil ter drugih psihoaktivnih snovi.


Krepko napihal


Na območju Ljubečne so med praktičnim usposabljanjem kandidata za voznika B-kategorije na izpitni vožnji ustavili osebni avtomobil šole vožnje. Kandidatu za voznika je preizkus alkoholiziranosti izmeril 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so mu izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov. Kandidat je ponovno opravljal vozniški izpit, saj mu je bil v preteklosti že dvakrat izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Proti šoli vožnje pa bodo uvedli prekrškovni postopek.
 

Odklonil pregled


V Velenju so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled. Ta mu je bil odrejen zaradi suma prisotnosti prepovedanih drog v telesu. Podali bodo obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Za prekršek je predpisana globa 1200 evrov ter stranska sankcija 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.
 

Globa in 18 kazenskih točk


V Šempetru v Savinjski dolini so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Podali bodo obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Za prekršek je predpisana globa 1200 evrov ter stranska sankcija 18 kazenskih točk, so zapisali v poročilu PU Celje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije