TRČENJE

Izvlekli ukleščene iz razbitin

V trčenjih osebnih avtomobilov v Šentjurju in Grosuplju po 4 ranjeni.
Fotografija: Fotografija je simbolična.
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična.

ŠENTJUR PRI CELJU – V Kolodvorski ulici sta pred dnevi ob 22.16 trčila osebna avta. Posredovali so gasilci PGE Celje, kraj nesreče zavarovali, s tehničnim posegom iz vozil rešili ukleščene ter jim dajali prvo pomoč do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorja, posuli vozišče z vpojnimi sredstvi ter razsvetljevali območje. Reševalci so 4 ranjence odpeljali v celjsko bolnišnico.
Na Cesti v Ograde v Sežani je ob 22.35 osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci ZGRS Sežana so ga dvignili na cesto, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine.

Na Cesti dr. Jožeta Pučnika v Grosuplju sta ob 19.55 trčili osebni vozili. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega, počistili razlite motorne tekočine ter pomagali ljubljanskim reševalcem, da so 4 ranjence odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Na Spodnji Libni sta ob 14.21 trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine, očistili cestišče in pomagali policiji. Reševalci so 3 ranjence oskrbeli na kraju dogodka in jih prepeljali v brežiško bolnišnico.

Na cesti Sp. Stranje–Kamnik se je ob 9.56 voznica z avtom zaletela v betonsko ograjo. Iz vozila so iztekale tekočine. Gasilci PGD Kamnik so počistili razlite tekočine okoli vozila, delavci CP pa še v dolžini 150 metrov, ker so madež razmazali drugi avtomobili. Kamniški reševalci so lažje ranjeno voznico prepeljali v bolnišnico.

Na regionalni cesti Logatec–Kalce sta ob 15.29 čelno trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali pri imobilizaciji ranjenca, odklopili akumulatorje na vozilih in posuli iztekle tekočine. Reševalci iz Logatca so ranjenca prepeljali v UKC Ljubljana.

V Šempetru pri Novi Gorici, v križišču za bolnišnico, sta ob 10.39 trčili osebni vozili. Povzročitelj je 78-letni voznik, ki je izsilil prednost pred 26-letnim voznikom. Policisti so 78-letniku izdali plačilni nalog.

Po glavni cesti iz smeri Hotiča proti Kresnicam je ob 8.30 vozil 36-letnik v koloni, ki se je pri odcepu za Vernek ustavljala zaradi vozila, ki je zavijalo desno. Ker pa 36-letnik domnevno ni vozil s prilagojeno hitrostjo, ga je pri zaviranju zaneslo v levo na nasprotno stran, po kateri je pravilno pripeljal 52-letni voznik in trčil vanj. V nesreči so se voznik in njegova dva potnika ranili in so jih litijski reševalci odpeljali UKC Ljubljana. Po nestrokovni oceni je nastalo za 80.000 evrov škode. Zaradi reševanja prometne nesreče je bila zaprta glavna cesta, promet je bil sproščen ob 11.20.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so v 48 urah pridržali 3 voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa je 12 voznikov zdaj peš.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije