NE BO JU NAZAJ

Izvedenci našli krivca za smrt Anje in Patricije

Pred letom dni sta v prometni nesreči v avtu zgoreli komaj polnoletni prijateljici. Prejšnji teden so končno sprožili preiskavo proti 20-letnemu vozniku Janu Jenusu.
Fotografija: Požrtvovalna zakonca sta iz gorečega avta rešila fanta, deklet nista več mogla. FOTO: GB Maribor
Odpri galerijo
Požrtvovalna zakonca sta iz gorečega avta rešila fanta, deklet nista več mogla. FOTO: GB Maribor

SLADKI VRH – Čeprav je od tragične nesreče blizu Sladkega Vrha v občini Šentilj, ko je ugasnilo življenje dveh mladih deklet, prejšnji ponedeljek minilo že eno leto, v družinah Anje Koren in njene prijateljice Patricije Rebernik ne mine dan, da se ne bi spomnili svojih dveh angelov. Kako tudi ne, ko pa sta se njuni življenjski poti končali, še preden sta se zares začeli: Anja je imela 19 let, Patricija 18. A ni le izguba deklet tista, ki boli njune sorodnike in prijatelje, žalosti tudi negotovost, da tudi po letu dni še ni odgovorov, zakaj in kako se je zgodila tragična nesreča, ki je Slovenske gorice zavila v črno.

Zakonca reševala

Tiste aprilske nedelje je bila ura nekaj minut čez polnoč, ko je četverica sedla v renault megane. Z Anjo in Patricijo sta bila še Anjin fant, 19-letni Jan Jenus iz Maribora, in njegov leto dni mlajši prijatelj iz Ceršaka Aljoša Kuzma.

Iz Sladkega Vrha, kjer so se zabavali, so se peljali proti Šentilju, kamor naj bi bili namenjeni v novo zabavišče. Toda tja nikoli niso prispeli, saj se je v Ceršaku, majhnem zaselku na avstrijski meji, zgodila tragedija.

»Voznik je v desnem, nepreglednem ovinku zapeljal na levo smerno vozišče, kjer je kljub zaviranju trčil v renaulta clia,« je nesrečo takrat opisal komandir mariborske postaje prometne policije Anton Vinko.

Trčenje je bilo tako silovito, da je megana odbilo na bližnji travnik. Zaradi vročine ali iskre ob silovitem trku se je vnelo gorivo. Avtomobil so zajeli plameni in se hitro širili.
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije