PRIJET

Izsledili napadalca na ekipo RTV, ta noče govoriti

Osumljenec je z območja PU Nova Gorica.
Fotografija: Policisti so bili takoj na kraju napada, kjer so jim pomagali tudi očividci, ki so si zapomnili registrsko številko. FOTO: Blaž Močnik
Odpri galerijo
Policisti so bili takoj na kraju napada, kjer so jim pomagali tudi očividci, ki so si zapomnili registrsko številko. FOTO: Blaž Močnik

NOVA GORICA – Policija je v ponedeljek popoldne izsledila moškega, osumljenega, da je prejšnjo sredo dopoldne na Trgu Evrope v Novi Gorici namenoma zapeljal v snemalno ekipo novinarske ekipe nacionalne televizije in se zaletel v kamero ter se nato z vozilom odpeljal preko nekdanjega mejnega prehoda v Solkanu v Italijo.

Noče govoriti

Osumljenec je 40-letnik z območja PU Nova Gorica. Novogoriški policisti so ga že zaslišali. Policisti PP Nova Gorica v skladu z usmeritvami okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici ta primer preiskujejo zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer suma kaznivega dejanja grožnje in suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Motiva za nezakonito dejanje kljub razgovoru z osumljencem, ki na zaslišanju policistom ni hotel dati izjave, še ni bilo mogoče natančno ugotoviti. Policisti v zvezi s tem še zbirajo obvestila in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije