RDEČI PETELIN

Izgubila vse, kar sta imela

Objavljeno 27. avgust 2019 12.51 | Posodobljeno 27. avgust 2019 14.55 | Piše: Moni Černe
Ključne besede: požar Piran

Zaradi požara v Piranu so v bolnišnico po vdihavanju dima odpeljali pet ljudi. Gasilo ga je več kot 70 gasilcev, vzrok pa so kriminalisti včeraj še ugotavljali.

Stanovanje mame samohranilke in njenega sina je povsem uinčeno. FOTO: PU Koper
PIRAN, OSP – V četrtek okrog 16. ure je zagorelo v poslovno-stanovanjskem objektu v Trubarjevi 40 v Piranu. Jan Brodar, poveljnik gasilske operative Gasilske brigade Koper, je za Slovenske novice povedal: »Klic, da gori, smo prejeli ob 16.08. Ob prihodu na kraj dogodka smo začeli gasiti in preiskovati objekt, saj so se pojavili sumi, da so v njem ujeti ljudje. K sreči ni bilo tako. Poskušali smo kar se da zavarovati sosednje objekte, in to nam je dobro uspelo. Objekt, v katerem je zagorelo, je uničen. Vzrok požara še vedno ugotavlja policija. S kraja nesreče so zaradi vdihavanja dima v SB Izola odpeljali pet ljudi.«

image
Zagorelo je v poslovno-stanovanjski stavbi. FOTO: Moni Černe

Dodal je še, da so porabili približno 13.000 litrov vode, pri intervenciji pa je sodelovalo 21 gasilcev iz GB Koper in več kot 50 gasilcev iz lokalnih prostovoljnih društev (PGD Piran, PGD Sečovlje, PGD Nova vas, PGD Pobegi - Čežarji, PGD Babiči, PGD Dekani). Zaradi gašenja s penilom so bile piranske ulice bele, gasilci pa so nato nestrupeno penilo sprali v meteorne vode, in zato je bilo tudi morje belo in motno, je pojasnil poveljnik Civilne zaščite Piran Egon Štibilj. Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Koper in višja samostojna policijska inšpektorica, je za naš časopis povedala: »Gasilci so gasili vse do večera. Vzrok še ni znan, kriminalisti opravljajo ogled kraja dogodka.« Objekt, ki je zagorel, je bil po podatkih prostorskega portala Geodetske uprave RS, zgrajen leta 1900.

Žrtev k sreči ni bilo, sta pa celotno imetje izgubila podnajemnika, 49-letna mati samohranilka in njen sin, ki naj bi imel približno deset let. Predsednica Krajevne skupnosti Piran Zorica Muženič je za Novice potrdila, da so začeli zbirati pomoč za dva občana. Otrok naj bi bil za zdaj pri očetu, materi pa so streho nad glavo ponudili prijatelji.
V kampu še eksplozija

V četrtek ob 21.38 je v kampu v Ospu razneslo plinsko jeklenko, dve osebi sta se ranili. "Prišlo je do izpusta plina iz male plinske jeklenke, ki jih v kampu uporabljajo za improviziran gorilnik, tik ob ognju, zaradi česar je sledila manjša eksplozija," je drugo intervencijo opisal Jan Brodar. Anita Leskovec je dejala, da policisti o dogodku niso bili obveščeni. Neuradno smo izvedeli, da je šlo za lažje poškodbe, v dogodku so bile udeležene štiri francoske turistke.
Deli s prijatelji