OPROSTILKA

Iskali so orožje, našli pa konopljo

Ker ni bilo jasno, komu pripada konoplja, je bil Velimir Brezar oproščen.
Fotografija: Velimir Brezar z odvetnikom Igorjem Smolejem FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Velimir Brezar z odvetnikom Igorjem Smolejem FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

ČRNOMELJ – Ko se je Velimir Brezar z Lokev pri Črnomlju razšel s partnerico, je bilo precej burno, med drugim ji je zagrozil, da jo bo ustrelil s pištolo. Dekle je grožnje prijavilo možem v modrem, ti so pridobili odredbo za hišno preiskavo in sredi junija 2014 potrkali na Velimirjev dom.
Velimir Brezar z odvetnikom Igorjem Smolejem FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Velimir Brezar z odvetnikom Igorjem Smolejem FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Že pri vhodu v hišo so v lončkih prepoznali sadike konoplje, še več so jih našli na zelenici ob hiši in na koncu vrta ob gozdu. Skupaj je bilo 49 sadik, a bile so majhne, visoke do 20 centimetrov.
 

Krivdo prevalil na bivšo


Konopljo so zasegli in 36-letni Velimir, ki je bil že večkrat obsojen, prednjačijo premoženjski delikti pa tudi trgovina z orožjem, je moral zdaj še zaradi konoplje sesti na zatožno klop novomeškega okrožnega sodišča. Krivde ni priznal, povedal je, da so bile sadike last njegove nekdanje partnerice Sabine Hribar, ki naj bi jih nasadila, preden se je odselila.

Takrat so v hiši živeli še njegova mama, mamin zdaj že pokojni partner pa njegovih 6 otrok. Sabina je sicer ostro zavrnila, da bi ona sadila konopljo.
Ker se je hišna preiskava glasila na ime Velimir Brezar, se policisti sploh niso ukvarjali s tem, kdo jo je sadil. Ker torej ni bilo jasno, čigava je bila konoplja, je bil obtoženec oproščen, kar pa je za Brezarja, prejemnika socialne pomoči, bolj kisla zmaga.

Po sodbi okrajnega sodišča je bil namreč obsojen na 15 mesecev zapora, tako da bo moral kmalu za zapahe, čakajo pa ga še novi postopki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije