TATVINSKA DVOJICA

Hrvat in Hrvatica kradla v Sloveniji, avto za pobeg ju je pustil na cedilu

Policisti so ju ustavili na travniku.
Fotografija: Policija je dvojici hitro prišla na sled. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Policija je dvojici hitro prišla na sled. FOTO: Jure Eržen, Delo

V sredo ob 13.12 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o drzni tatvini v naselju Duplje.

Z zbiranjem obvestil so policisti PP Ajdovščina ugotovili, da sta neznanca, moški in ženska, v času krajše odsotnosti stanovalcev vstopila v eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in našla denarnico z gotovino ter si jo prilastila.

Ob odhodu iz objekta je tatinsko dvojico zalotila starejša oškodovanka in od njiju zahtevala, da ji vrneta ukradeno denarnico, vendar sta osumljenca peš zbežala proti vasi Zemono.

Zaradi tehnične okvare osebnega avtomobila renault megane francoskih registrskih oznak, ki je bil parkiran za hišo, nista mogla spraviti v pogon, zato sta se s kraja odpravila peš.

A nista prišla daleč, saj so ju policisti postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica izsledili na travniku med vasjo Zemono in cesto Vipava–Vrhpolje. Med postopkom so ugotovili, da sta kaznivega dejanja utemeljeno osumljena 39-letni moški in 37-letna ženska, oba državljana Hrvaške.

Policisti so obvestili pristojne pravosodne organe, tj. preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Kazensko ju bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije