Hrvat (35) v Celju ukradel avto in pijan ogrožal ljudi

Oglobili so ga za 2800 evrov, čaka pa ga še kazenska ovadba.
Fotografija: Policija je kmalu po obvestilu prišla na sled objestnemu vozniku. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Policija je kmalu po obvestilu prišla na sled objestnemu vozniku. FOTO: Leon Vidic, Delo

V Celju so v torek policisti ustavili voznika, ki je ukraden avto vozil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog ter ogrožal sebe in druge udeležence v cestnem prometu.

Malo pred 13. uro je nekdo obvestil policijo, da po Ljubljanski cesti v Celju objestno vozi voznik VW hrošča z razbitim stranskim vzvratnim ogledalom. Voznika so policisti kmalu ustavili.

Lastnik ni opazil, da je ostal brez avta

Izkazalo se je, da je avto vozil 35-letnik iz Hrvaške. Voznik, ki nima vozniškega dovoljenja, je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal, da je imel skoraj promile (odtisoček) alkohola v krvi. Hitri test na prepovedane droge je pokazal še prisotnost metadona in konoplje. Hrvat je vozilo ukradel na Ipavčevi ulici v Celju, o čemer so obvestili lastnika, ki sploh še ni opazil, da mu je bilo vozilo ukradeno.

Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma odvzema motornega vozila. Zaradi storjenih prekrškov so ga oglobili za 2800 evrov.

Zahvala klicatelju

Moškemu, ki jih je opozoril na objestno vožnjo voznika, se policisti zahvaljujejo. S pomočjo podatkov, ki jih je posredoval, so voznika ustavili, še preden bi prišlo do hujših posledic. Prav tako mu gre zahvala, da je lastnik hitro dobil nazaj vozilo, ki mu je bilo ukradeno, so sporočili iz PU Celje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije