Hrvaško-slovenska naveza: glavno skladišče drog naj bi bilo na območju Ljubljane

Policija v torek aretirala okoli 40 ljudi v Sloveniji in na Hrvaškem.
Fotografija: Droge naj bi prodajali po številnih evropskih državah (simbolična fotografija). FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Droge naj bi prodajali po številnih evropskih državah (simbolična fotografija). FOTO: Getty Images, Istockphoto

Okoli 40 ljudi, večinoma državljanov Hrvaške in Slovenije, so aretirali v torek v nekaj državah ob zaključku velike policijske akcije zaradi suma organiziranega kriminala in prodaje velikih količin kokaina, heroina, amfetaminov in marihuane, poroča Jutarnji list.

Šlo naj bi za usklajeno akcijo hrvaških in slovenskih policistov, ki so ob pomoči avstrijskih kolegov skoraj dve leti tajno snemali telefonske pogovore osumljencev in jim na skrivaj sledili.

Kriminalna združba naj bi delovala na Hrvaškem, v Sloveniji, na Češkem, v Nemčiji, Avstriji, Nemčiji, Italiji, BiH, Španiji ter tudi v državah Južne Amerike, kjer naj bi kupili kokain, in v Iranu, kjer so nabavljali heroin, še piše hrvaški časnik.

Osumljenci naj bi kupili in tihotapili ter nato prodajali več deset kilogramov heroina, več deset kilogramov amfetaminov in metamfetaminov ter enake količine marihuane in nekaj kilogramov hašiša.

Droga naj bi iz Južne Amerike in Irana prihajala na območje Slovenije in Hrvaške, kjer naj bi jo skladiščili in prodajali. Eno glavnih skladišč naj bi bilo na območju Ljubljane. Kot še poroča Jutarnji list, so aretirali osumljence v Sloveniji in na Hrvaškem ter nato opravili hišne preiskave.

Glavna organizatorja združbe naj bi bila Slovenec ter 33-letni državljan Hrvaške in BiH.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije