PADLA Z GLISERJA

Vojaški helikopter poletel v Zadar: so domov pripeljali hudo poškodovano Slovenko?

Helikopterski prevozi iz tujine so redki.
Fotografija: Vojaški helikopter AS AL 532 Cougar. FOTO: Slovenska vojska
Odpri galerijo
Vojaški helikopter AS AL 532 Cougar. FOTO: Slovenska vojska

LJUBLJANA – Uprava za zaščito in reševanje je poročala, da je v ponedeljek ob 9.15 helikopter Slovenske vojske z medicinsko ekipo UKC Ljubljana poletel v Zadar in od tam v UKC Ljubljana prepeljal obolelo osebo. Preverili smo, ali so prepeljali Slovenko, ki se je 20. julija huje poškodovala, ko je padla s plovila.

V Slovenski vojski so potrdili, da je bil opravljen medbolnišnični prevoz obolele osebe iz Splošne bolnišnice v Zadru v UKC Ljubljana. »Posadka je s helikopterjem Cougar AS 532 povratni let opravila v ponedeljek, 29. julija, med 9.15 in 13.35 (skupna dolžina leta je bila 180 minut,« so sporočili, podatka o oboleli osebi pa v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov ne smejo razkriti. Tudi v UKC Ljubljana niso hoteli razkriti, ali je bila prepeljana moška ali ženska oseba.


Spomnimo, da je v soboto, 20. julija, pri otoku Sestrunj blizu Zadra slovenska državljanka padla z gliserja in se pri tem huje poškodovala. Prepeljali so jo v splošno bolnišnico v Zadru, kjer so se poročanju spletnega portala Antena Zadar zdravniki borili za njeno življenje.

Pristojne oblasti je o nesreči obvestil mož Slovenke, ki je nato med zaslišanjem policiji povedal, da je ženo po padcu s plovila poškodoval propeler motorja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije