Helikopter redno brnel

Vikend je bil lep in temu primerna sta bila tudi obisk v gorah in število nesreč. Policisti apelirajo na obiskovalce, naj ne tvegajo na nobenem koraku.
Fotografija: Pazite nase, sporočajo helikopterske reševalne ekipe. FOTOGRAFIJI: PU Kranj
Odpri galerijo
Pazite nase, sporočajo helikopterske reševalne ekipe. FOTOGRAFIJI: PU Kranj

Zaradi lepega vremena in povečanega obiska v gorah je bilo več nesreč, sporočajo gorenjski policisti. Policijski helikopter je z ekipo za reševanje na Brniku v petek posredoval trikrat. »Dopoldne je ekipa rešila planinko, ki si je na Kukovi špici poškodovala nogo, ko je nerodno stopila na kamen. Sredi popoldneva se je na območju Prisojnika nad planinko sprožilo kamenje in jo poškodovalo. Zvečer pa je na Jerebikovcu planinki zdrsnilo na kamenju,« so pojasnili.
Proti Dolini Sedmerih jezer je šlo precej »turistov« z bolj ali manj »fensi« ruzački, kar je za dolino super, za gore pa ne, so slikovito zapisali policisti.
Proti Dolini Sedmerih jezer je šlo precej »turistov« z bolj ali manj »fensi« ruzački, kar je za dolino super, za gore pa ne, so slikovito zapisali policisti.

V soboto so ekipe v zraku in na terenu na Palcu nad Zelenico pomagale planincu z bolezenskimi znaki in na Slemenovi Špici, kjer je planinki zdrsnilo na spolzkem melišču. Na Bohinjski Beli je padel plezalec in se poškodoval, na Zadnjem Voglu pa so intervenirali bohinjski gorski reševalci. Med fotografiranjem se je tam namreč poškodoval otrok, ki je stopil preveč nazaj, izgubil ravnotežje in padel z manjše višine. Nad Vršičem so kranjskogorski gorski reševalci pomagali planincu, ki je zašel s poti med vračanjem s Prisojnika. Med iskanjem prave poti mu je zdrsnilo in si je pri nekajmetrskem padcu v globino poškodoval nogo.
 

Slabo opremljeni planinci


Pazite nase, sporočajo policisti, ki apelirajo na obiskovalce gora, naj ne tvegajo na nobenem koraku. Ravno v soboto so v gorah sicer preventivne aktivnosti izvajali policisti gorske policijske enote z nadzorniki Triglavskega narodnega parka.


»Na območju Triglavskih jezer so bili planinci pretežno slabo opremljeni, v razgovorih pa je večina menila, da je to, kar imajo, 'še kar ustrezno', saj da znajo hoditi. Takim je težko razložiti, da so v gorah in da superge niso primerna obutev, saj se hitreje zgodita zdrs in najmanj poškodba gležnjev, ker noga ni stabilna,« je pojasnil Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj. Bolje opremljeni pa so bili po njegovih besedah planinci, ki so jih policisti gorske enote kontrolirali na Storžiču. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije