KRVAVE CESTE

Grozljivo trčenje: v hudi nesreči na Kobariškem umrla dva motorista

Oba sta avstrijska državljana.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver, Getty Images

TRNOVO OB SOČI – Danes ob 11.53 so policiste iz Nove Gorice obvestili o hudi prometni nesreči blizu vasi Trnovo ob Soči, v kateri sta dve osebi podlegli telesnim poškodbam.

Poleg policistov so bili na kraj napoteni tudi gasilci PGD Kobarid in reševalci iz Tolmina.

Po prvih zbranih podatkih je prometno nesrečo povzročil 66-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, ki je vozil v skupini štirih motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Pred naseljem Trnovo ob Soči je prehiteval neznani osebni avtomobil v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48-letni motorist, tudi državljan Avstrije, in ga oplazil po levi strani.

Avstrijski motorist (48) je zato padel in se poškodoval (zlom leve noge). Takoj po oplazenju je 66-letni motorist, ki je ostal na levem voznem pasu, čelno trčil v tretje motorno kolo, s katerim se je pravilno po svojem voznem pasu iz nasprotne pripeljal 45-letni motorist, državljan Avstrije.

V silovitem trčenju je oba tuja motorista vrglo približno deset metrov stran od mesta trčenja, kjer sta oba zaradi hudih telesnih poškodb podlegla na kraju.

Po prometni nesreči so 48-letnega avstrijskega motorista reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči s smrtnim izidom je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin tragične nesreče na Kobariškem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije