HUDA NESREČA

Grozljive poškodbe najstnikov z Dolenjskega

Del lesene konstrukcije se je odlomil.
Fotografija: Trije mladi so huje poškodovani (simbolična fotografija). FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Trije mladi so huje poškodovani (simbolična fotografija). FOTO: Arhiv Dela

Včeraj smo poročali o strašni nesreči, ki se je zgodila v Dolenjih Lazih in v kateri je bilo poškodovanih več otrok. Policija nam je razkrila nekaj podrobnosti.

Policija je bila o nesreči obveščena ob 20.30. Ko je bilo šest mladoletnikov na leseni konstrukciji (skakalnici), namenjeni vožnji s kolesi, se je del te odlomil, zato so vsi padli z višine približno sedem metrov. Po prvih podatkih so se štirje huje poškodovali, dve pa lažji, življenje nobenega pa ni ogroženo, so nam povedali pri Policijski upravi Ljubljana.

Policisti so opravili ogled kraja, nadaljujejo pa zbiranje obvestil in bodo o vseh zbranih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.



Uprava za zaščito in reševanje je poročala, da so poškodovane v UKC Ljubljana prepeljali reševalci iz Ribnice, Ljubljane, Postojne in Novega mesta. Iz UKC Ljubljana so danes sporočili, da je bilo po oskrbi na urgentnem kiruškem bloku pet poškodovanih sprejetih na travmatološki oddelek, ena oseba pa na pediatrično kliniko.

Park nameravali sanirati

Vodja gasilske intervencije Nejc Mohar je za STA povedal, da je bila intervencija zahtevna ter da je imela ena oseba odprti zlom, ena je dobila udarec v kolk, pri treh pa so sumili na poškodbo hrbtenice. Vzrok za nesrečo je bila po Moharjevih besedah preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Po njegovih informacijah kolesarski park, ki je sicer v lasti Kolesarskega kluba Ribnčan, ni več v obratovanju. V Kolesarskem klubu Ribnčan nesreče niso želeli komentirati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije