MUČENJE ŽIVALI

Grozljivka na Krasu: v ogradi našli truplo

Objavljeno 19. november 2019 18.43 | Posodobljeno 19. november 2019 19.12 | Piše: T. V.

Odredili so obdukcijo, ki naj bi ugotovila vzrok pogina žrebeta.

Policija preiskuje sum mučenja živali. FOTO: Jure Eržen, Delo
Policisti postaje Nova Gorica so v ponedeljek v dopoldanskih urah obravnavali kaznivo dejanje zoper okolje, prostor in naravne dobrine na območju vasi Vojščica na goriškem Krasu v občini Miren - Kostanjevica.
 
Preberite tudi:
FOTO: Splet preplavili grozljivi prizori mučenih živali: hranili so se z lastnimi iztrebki​

Po dosedanjih ugotovitvah lastnik oziroma skrbnik večjemu številu domačih živali, in sicer 13 konjem in oslu, ki so se nahajali na ograjenem pašniku, ni pravilno nudil oskrbe s prehrano. V ogradi so našli tudi kadaver poginulega žrebeta. Preostale živali po prvih ugotovitvah niso bile ogrožene.

Odredili obdukcijo

Policisti so o primeru obvestili tudi pristojne pravosodne organe (državno tožilstvo in preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Novi Gorici) in veterinarsko inšpekcijsko službo (OU VURS v Novi Gorici), ki so odredili obdukcijo kadavra z namenom, da bi ugotovili natančen vzrok pogina.
 
Preberite tudi:
Kužka sta bila tako zanemarjena, da so ju morali uspavati​

V skladu z usmeritvami okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici policisti primer preiskujejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali (po drugem odstavku 341. členu KZ-1), poroča PU Nova Gorica.

Po nesreči zbežala neznano kam

Policisti postaje Idrija pa so danes zjutraj ob 6.20 obravnavali povoženje divjadi. Srno je na cesti med Travnikom in naseljem Otalež v občini Cerkno povozil voznik osebnega avtomobila. Pri trčenju z divjadjo je na osebnem vozilu nastala manjša materialna škoda.
 
Preberite tudi:
VIDEO: Slovenijo pretresajo strašni prizori, stopil je na plin in ga povozil​

Srna je po trčenju z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji za udeležbo v cestnem prometu (po 111. členu zakona o pravilih cestnega prometa), so idrijski policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči.
Deli s prijatelji