DVA DNI V ZAPRTEM PROSTORU

Grozljivka blizu Maribora: slišal trkanje, ko so odprli vrata ...

Odpeljali so ga v bolnišnico.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

MARIBOR – V zadnjem dnevu so policisti na območju PU Maribor obravnavali šest primerov nedovoljenega prestopa državne meje in pri tem ujeli skoraj 50 ilegalcev.

V četrtek zgodaj popoldne so policisti PP Ormož v gozdu med Šalovci in Obrežem izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so pred tem na nedovoljen način na zeleni meji prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Med njimi je bilo 24 državljanov Pakistana, osem državljanov Bangladeša in dva Indijca. Policisti so ugotovili, da je med njimi 10 Pakistancev, ki so bili 25. aprila letos že obravnavni na PP Črnomelj in so bili takrat že vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Vse bodo predvidoma še danes vrnili hrvaškim organom.

Sinoči so razmiku 15 minut v Paradižu ustavili dva osebna avtomobila poljskih registrskih oznak. V vsakem so bili po štirje Poljaki, ki so državno mejo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Zaradi tega so jih oglobili.

Malo pred 21.30 pa je turški voznik tovornega priklopnega vozila obvestil zaposlene na železniškem terminalu na Teznem v Mariboru, kjer je čakal na natovarjanje na vlak, da v svojem priklopnem vozilu (kontejnerju) sliši trkanje. Policisti postaje za izravnalne ukrepe Maribor so ugotovili, da je bilo v kontejnerju skritih osem državljanov Afganistana, ki so okoli 8.50 nedovoljeno vstopili v našo državo. Eden od njih je bil tako dehidriran, da so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Po njihovih izjavah so bili v vozilu že dva dni. Po oskrbi so ga odpustili. Predvidoma danes jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Še štirje v priklopniku

Okoli 21.40 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje z merilnikom CO2 in detektorjem srčnega utripa ugotovili, da se v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak prevažajo štirje državljani Afganistana, ki so se na tak način nameravali izmakniti mejnemu preverjanju. Vse so vrnili na Hrvaško.

Danes zjutraj ob 6.30 pa so policisti PP Ormož na železniški postaji v Ormožu na vlaku, ki je pripeljal iz Ljutomera, prijeli dva Sirca, ki sta državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopila na območju PP Ljutomer. Oba so predali v postopek ljutomerskim policistom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije