V PRIPORU

Grozi jim do 15 let zapora

Policisti razbili združbo preprodajalcev heroina. Devet osumljencev že v priporu.
Fotografija: Policisti so zasegli okrog 455 gramov heroina. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Policisti so zasegli okrog 455 gramov heroina. FOTO: REUTERS

MURSKA SOBOTA – Sredi tedna je po državi potekala obsežna kriminalistično-policijska akcija, ki jo je vodil Sektor kriminalistične policije (SKP) Policijske uprave Murska Sobota. V preiskavi, med katero so opravili več hišnih preiskav na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Koper in Ljubljana, so policisti pridržali devet osumljencev in jih v sredo privedli pred preiskovalna sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti.

Dežurna preiskovalna sodnika Branko Palatin in Milan Regvat sta zoper vseh devet osumljencev, večina jih prihaja iz Prlekije, odredila pripor, tako da ne bodo mogli vplivati na potek preiskave, zlasti na morebitne priče. Večina osumljencev je bila v preteklosti že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.


Vodja SKP PU Murska Sobota Bojan Rous je dejal: »Kriminalisti PU Murska Sobota so od januarja preiskovali več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi. Dve hudodelski združbi sta delovali dolgoročno in dobro organizirano ter kontinuirano izvrševali kazniva dejanja s področja trgovine s prepovedanimi drogami. V navedenem obdobju so osumljenci storili prek 120 kaznivih dejanj.« Dodal je, da je imela združba štiri večje dobavitelje, dva organizatorja prodaje in več uličnih prodajalcev. »Skupaj je bilo osumljenih 13 oseb, starih od 30 do 61 let,« je med drugim dejal inšpektor Rous.

»V času preiskave so policisti zasegli okrog 455 gramov heroina. Osumljencem so dokazali, da so preprodali 2970 gramov heroina, vrednost tolikšne količine droge pa pri prodaji na drobno znaša okrog 125.000 evrov,« je še dejal Rous in dodal, da je za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi predpisana kazen zapora od enega do desetih let, če je dejanje storjeno v hudodelski združbi, kot v tem primeru, pa je predpisana kazen zapora od pet do 15 let. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije