SREDI BELEGA DNE

Groza v Velenju: Bosanec v Pako vrgel dekle (15) in fanta (17), enega otroka ugriznil

Objavljeno 07. april 2019 16.27 | Posodobljeno 07. april 2019 23.01 | Piše: M. U.

Državljana (26) Bosne in Hercegovine so policisti pridržali.

FOTO: Jure Eržen, Delo
VELENJE – Včeraj okrog 17.30 je celjske policiste občan obvestil, da se v bližini glavne avtobusne postaje v Velenju neznani moški nasilno vede do staršev in otrok in si z vžigalnikom zažiga obraz.
image
FOTO: Jure Eržen, Delo
 
V nadaljevanju so bili obveščeni, da je pred tem v bližini lekarne na Cankarjevi ulici s kovčkom udaril reševalno vozilo, ki je peljalo mimo njega, in ga poškodoval.

V križišču med  Kidričevo in Kopališko cesto je stopil do vozila, v katerem so bili voznik, sopotnica in sedemmesečni otrok ter začel brez razloga tolči po vozilu, nakar je odprl zadnja desna vrata in iz vozila poskušal izvleči sopotnico, pri čemer ga je ustavil voznik, ki je izstopil iz vozila.

V Pako vrgel 15-letno dekle in 17-letnega fanta, enega otroka ugriznil v stegno
 
Moški se je nato v bližini bližnje okrepčevalnice nasilno vedel do več ljudi. Med prerivanjem je v reko Pako vrgel 15-letno dekle in 17-letnega fanta, enega otroka ugriznil v stegno ter lažje poškodoval še dve odrasli osebi.
 
Ob prihodu patrulje na kraj ni upošteval ukazov policistov ter ni hotel izročiti dokumentov in sodelovati v postopku. Pri postopku je policista napadel in enega od njiju lažje poškodoval. Prav tako je poškodoval vrata službenega vozila.

Državljana (26) Bosne in Hercegovine pridržali
 
Z zbiranjem  obvestil so policisti ugotovili, da gre za 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je v Slovenijo prišel 31. marca letos in je do 5. aprila bival v Slovenj Gradcu. Pridržali so ga in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nasilništva in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi privedli k preiskovalnemu sodniku.
 
Deli s prijatelji