Gorelo pri upokojencih (FOTO)

Požar je izbruhnil v kleti stavbe v Plenčičevi ulici v Izoli. Moški, star 31 let, je poskušal pogasiti ogenj, a je dobil opekline.
Fotografija: Zagorelo naj bi pri štedilniku. FOTOgrafiji: GB Koper
Odpri galerijo
Zagorelo naj bi pri štedilniku. FOTOgrafiji: GB Koper

V noči na četrtek je zagorelo v Plenčičevi ulici v Izoli v kleti stavbe. Požar na površini 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GB Koper in PGD Izola. Poškodovana je bila ena oseba, so sporočili s Centra RS za obveščanje.

Kot je za Slovenske novice pojasnil poveljnik gasilske operative GB Koper Jan Brodar, so ob 00.37 prejeli klic, da se v Izoli v stanovanjski hiši kadi iz kletnega prostora. »Izvozili smo na kraj dogodka, naknadno smo prejeli informacijo, da je v bližini objekta rezervoar s plinom. Po prihodu na kraj dogodka smo požar pogasili z vodo, klet ter višja nadstropja pregledali s termokamero in prostore prezračili. Ugotovili smo tudi, da je ena oseba opečena, zato je bila odpeljana v bolnišnico.«


Medtem ko koprska policijska uprava izjav o dogodku ne daje, včeraj so namreč še potekali ogledi, smo neuradno izvedeli, da so zgoreli poslovni prostori v lasti Društva upokojencev Izola, na Plenčičevi 3; zagorelo naj bi pri štedilniku. V prostorih ni živel nihče, po prvih ocenah pa je nastalo za nekaj deset tisoč evrov škode.

Enaintridesetletni moški, ki je pred prihodom gasilcev poskušal sam pogasiti zublje, naj bi dobil opekline obraza in roke; v hudem šoku so ga sprejeli v Splošno bolnišnico Izola. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije