PROSTITUCIJA

Celo nogometno moštvo v seks klubu

Objavljeno 19. junij 2019 07.07 | Posodobljeno 19. junij 2019 07.43 | Piše: Aleksander Brudar

Na sojenju Marku Kmetiču in Denisu Arnautu zaradi prostitucije pregledovali posnetke nadzornih videokamer.

Takole je poziral Marko Kmetič za Slovenske novice leta 2013. FOTO: Boštjan Fon
KOPER – V noči na 9. december 2013 naj bi se v klubu Hot mess v Beblerjevi ulici v Kopru odvijala prava zabava. Pa nikakor ne rojstnodnevna, saj videonadzorne kamere, nameščene pred vhod, niso posnele gostov, ki bi s seboj prinašali darila.
image
Za temi zidovi naj bi se odvijala prostitucija. FOTO: Moni Černe

Bili so namreč povsem praznih rok, razen tistih s cigareto, ki so jo prižgali prav pred vhodom. Njihov cilj je bil le eden. Priti v Hot mess na očitno zares vročo zabavo. Čakala naj bi jih namreč dekleta iz Hrvaške, Nigerije, Kube, Ukrajine in Češke. Te tam niso le plesale okoli mladcev, ampak naj bi jih morale spolno zadovoljiti.
 

Niso jim hoteli plačati


»Tisto noč sem spolno zadovoljila najmanj pet oziroma sedem ali osem moških, ne spominjam se natančno. Visok močan moški z lasmi je obljubil plačilo, ko zaključimo delo, ravno tako mi je pred vsakim spolnim odnosom zagotovil, da so za oralni ali vaginalni seks že plačali njemu. Ko smo končale delo v sobah, ki so bile pregrajene z zavesami, uporabljali smo rdeče kondome, moške pa obdelovale drugega za drugim, smo čakale na plačilo. Moški z lasmi ni hotel plačati, čeprav je bil lokal že zaprt. Moški brez las in moški z lasmi sta nas, ker nismo hotele oditi, začela porivati ven,« je na eni prejšnjih obravnav pred Markom Kmetičem in Denisom Arnautom, ki sta zaradi obtožb o zlorabi prostitucije sedela na zatožni klopi koprskega okrožnega sodišča, razlagala 38-letnica iz Nigerije.

Pred tem je razložila, da se prodaja na ulicah Trsta in da jo je tistega dne s ceste pobral visok močnejši moški z lasmi, in pri tem pokazala na Kmetiča. »Mu je zelo podoben,« je povedala. Najprej naj bi ga po svojih besedah obdelala za 100 evrov, nato pa naj bi jo odpeljal v Slovenijo, v klub, kjer pa je bilo 30 moških, in ji rekel, da prav vsi potrebujejo žensko. Zanimalo naj bi ga tudi, ali ima še kakšno prijateljico za pomoč. Poklicala je kolegici v Trst in po njiju odšla skupaj z manjšim močnejšim moškim brez las.

»Podoben je temu, ki sedi v sodni dvorani,« je povedala in se ozrla k Arnautu. S Kmetičem naj bi se takrat dogovorila, da ji bo za vsako stranko plačal 80 evrov, obljubil pa naj bi ji tudi provizijo od šampanjca, za katerega so stranke plačale 45 evrov za steklenico.
 

Na štangi


Na sodišču je tokrat časa, da bi si lahko ogledali posnetke nadzornih kamer v lokalu, zmanjkalo. Ena od prič je pred tednom dni povedala, da so gostje v spornem lokalu pili, da je bila v lokalu tako imenovana štanga, ki so jo morale za svojo vzeti dekleta. Po navadi dve ali tri so občasno zaplesale striptiz. Ali so ponujale spolne storitve, pa priča ni vedela povedati. Je pa zatrdila, da drugoobtoženega Arnauta ne pozna. Razložila je le, da je v lokalu delal nekaj mesecev do konca poletja, dekleta pa da so bila tam ob petkih in sobotah.
image
Za spolne storitve bi morale dobiti denar, a so na koncu menda ostale praznih rok. FOTO: Shutterstock

Kdo so bili gostje tistega decembrskega dne, pa je zelo natančno pojasnil takratni varnostnik v Hot messu. »Nikoli pred tem ni bilo v klubu nobenih deklet, tisti dan pa so imeli zabavo nogometaši (z Obale, op. p.),« je povedal sodnici Darji Srabotič. Kaj so nogometaši in dekleta delali, pa da ne ve, saj tja ni šel gledat, pa tudi vprašal jih ni. Ves čas se je namreč, kot je še pojasnil, zadrževal pri vratih, tako da po lokalu ni hodil, saj tam naj ne bi imel kaj početi. Tistega jutra je Hot mess zapustil še pred zaprtjem tega, saj je imel delovni čas do četrte ali pete ure zjutraj. Postavil se je tudi v bran Arnautu, saj se mu zdi, da je bil takrat v lokalu prvič z njim. Bil pa je tudi ves čas pri vratih ob vhodu.
 

V Hot mess prišlo celo moštvo


Posnetki videonadzornih kamer, postavljenih pred glavni vhod, jasno kažejo, kako so gostje od 22. ure pa vse tja do okoli šestih zjutraj počasi kapljali v klub. Skupno naj bi jih bilo okoli 26 oziroma, kot je prepričano tožilstvo, »celo moštvo«. No, obramba se s tem, kot je bilo mogoče razumeti, ne strinja. Kmetičeva zagovornica Vlasta Petrucci nam v zvezi s tem ni želela dati komentarja. »To bo v zaključnih besedah,« je samo na kratko odgovorila.
naj bi ji plačal za spolni odnos.


Posnetki sicer kažejo, da je prva manjša skupina mladih fantov, vsaj tako je bilo mogoče na hitro razbrati iz njih, tja prišla ob 2.15 (štiri osebe), čez tri minute pa še skupina devetih. Šest minut pred poltretjo uro zjutraj je skozi glavna vrata lokala vstopilo še pet moških. Vmes pa so prihajali in odhajali po en ali dva gosta oziroma je enkrat skupaj odšlo šest fantov. Kar se tiče obtoženega in prej omenjenega varnostnika, so posnetki razkrili, da sta varnostnik in Arnaut ob 22.22 pozvonila pri vhodnih vratih in vstopila v lokal.
Tisto noč sem spolno zadovoljila najmanj pet oziroma sedem ali osem moških.


Arnaut je lokal zapustil tudi ob 00.32, pa še enkrat ob 1.42, in sicer skupaj z dvema gostoma ter varnostnikom. Čez pol minute je šel ven tudi Kmetič. Slednji je sodnici pojasnil, da je šel po varnostnika. Le nekaj trenutkov zatem pa se je skupaj z njim in Arnautom vrnil v lokal. 
Deli s prijatelji