ODVZEM PREDNOSTI

FOTO: V trčenju se je poškodovala mlada voznica

Na križišču v Orehovcih je zaradi odvzema prednosti prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. 
Fotografija: FOTO: Igor Zaplatil, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Igor Zaplatil, Delo

OREHOVCI – V četrtek ob 15.22 je na regionalni cesti Gornja Radgona–Sveti Jurij ob Ščavnici–Ptuj v naselju Orehovci (občina Gornja Radgona) prišlo do hujše prometne nesreče. V križišču sta namreč trčili osebni vozili, pri čemer sta se dve voznici poškodovali. Gasilci PGD Gornja Radgona so odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, obema poškodovankama pa nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Murska Sobota. Ti so ju oskrbeli in prepeljali v murskosoboško bolnišnico.

Stopnja poškodb voznic uradno ni znana, a kot je bilo slišati na kraju nesreče, je ena poškodovana huje, druga lažje. Policisti bodo pozneje sporočili, kaj je bil vzrok za nesrečo, a očitno jo je povzročila voznica, ki je pripeljala s stranske ceste z Orehovskega Vrha in zapeljala na prednostno cesto, ko je po nje iz smeri Spodnjih Ivanjcev proti Gornji Radgoni pripeljala druga voznica in trčenje je bilo neizogibno.

Tudi ob tej nesreči v Pomurju se je žal potrdilo, da urgentna reševalna služba oziroma nujna medicinska pomoč na skrajnjem severovzhodu države ni preveč dobro organizirana, predvsem po zaslugi varčevanja, in na to lokalni zdravstveni domovi ne morejo vplivati. Tako se je zgodilo, da je ponesrečenka skoraj 30 minut ležala ob svojem vozilu in čakala na reševalno vozilo. K sreči je mimo pripeljal tudi župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Anton Slana, ki je v prtljažniku imel odejo. To so položili pod poškodovanko, ob tem so ji s šalom zavili roki, da je ni preveč zeblo. Na kraju prisotni so 'zamujanje' reševalca komentirali z grdimi izrazi, saj si niso upali niti zamisliti, kaj bi pomenilo tako dolgo čakanje, če bi bile poškodbe še hujše.

Direktor ZD Gornja Radgona Jože Primožič nam je povedal, da imajo za  urgentno posredovanje imajo zgolj eno reševalno vozilo z ekipo, v kateri je tudi zdravnik. In ker je ekipa v času nesreče že bila na terenu, so pač morali poklicati kolege iz Murske Sobote, ki hitreje niti niso mogli priti. Če še njih ne bi bilo na razpolago, pa bi klicali reševalce iz Ljutomera...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije