ZA VOLANOM 22-LETNIK

FOTO: V Ljubljani z audijem v rdečo, 17-letnica in moški (18) huje poškodovana

Objavljeno 12. julij 2018 07.31 | Posodobljeno 12. julij 2018 13.47 | Piše: A. L.
Zgodilo se je na eni najprometnejših vpadnic proti središču Ljubljane.
Nesreča v križišču Dunajske in Linhartove ceste. FOTO: bralec Žan Rekič Zupančič
LJUBLJANA – Včeraj popoldne se je v križišču Dunajske in Linhartove ceste zgodila huda nesreča. Kot smo že poročali, je bilo v njej poškodovanih pet oseb, reševalci pa so jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Danes so iz Policijske uprave Ljubljana sporočili, da je bilo z ogledom ugotovljeno, da je 22-letnik okoli 19.20 vozil audija A2 po Dunajski cesti, od Vilharjeve proti Topniški ulici: »Ko je pripeljal do križišča, je na semaforju za njegovo smer vožnje svetila rdeča luč, 22-letnik pa je ni upošteval (kršitev določil prve alineje prvega odstavka 99. člena ZPrCP), temveč je zapeljal v križišče v smeri proti Topniški ulici. Takrat je iz nasprotne smeri v križišče proti Linhartovi cesti pravilno pripeljala 33-letna voznica osebnega avtomobila hyundai tuscon, s katero sta silovito trčila.« 

V nesreči sta oba voznika utrpela lažje poškodbe, preizkušena sta bila z indikatorjem alkohola, ki pa ni pokazal prisotnosti opojne substance. Z 22-letnikom je bil opravljen tudi hitri test na droge, ki prav tako ni reagiral. Voznica je bila med vožnjo pripeta z varnostnim pasom.

V vozilu 22-letnika so bili še štirje potniki, od tega sta dva utrpela hude telesne poškodbe (17-letnica, ki je sedela zadaj desno in 18-letnik, ki je sedel spredaj desno), dva pa lažje (dve 18-letnici). Nihče od omenjenih v vozilu ni uporabljal varnostnih pasov.

Policisti zbiranje obvestil nadaljujejo zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji