DIVJAL IN GROZIL

FOTO: Ukradel beemveja in se takoj zabil

Objavljeno 18. maj 2019 07.30 | Posodobljeno 18. maj 2019 07.32 | Piše: Aleksander Brudar

Pri rdeči luči voznico nagnal iz vozila. Grozil ji je z nožem.

Po trčenju je 31-letnik zbežal.
LJUBLJANA – Večina tistih, ki je v sredinem deževnem jutru okoli osmih pri stavbi Finančne uprave RS pri Šmartinski cesti videla prometno nesrečo beemveja in kie, je najbrž pomislila na spolzko cesto. Na to, da je trčenje povzročilo kriminalno dejanje, pa zagotovo nihče niti pomislil ni.
image
Po trčenju je 31-letnik zbežal.

Kot smo izvedeli, je nekaj časa prej voznica sivega beemveja čakala pred rdečo lučjo na bližnjem križišču Kavčičeve in Zvezdne ulice, ko je vrata njenega avta nenadoma odprl neznani moški, pozneje so ugotovili, da gre za 31-letnega Domžalčana. Začel ji je groziti. V rokah je držal nož in šokirani ženski dal jasno vedeti, da je bolje, da stori, kar bo od nje zahteval. Pa ni hotel njene torbice z denarnico, temveč kar njen avto.
 

Po trčenju zbežal


»Osumljenec je oškodovanki z grožnjami, ki jih je podkrepil z nožem, odtujil osebno vozilo in se z njim odpeljal po Šmartinski cesti,« so pojasnili na PU Ljubljana. In dodali, da je nato moški v križišču z Davčno ulico povzročil prometno nesrečo, saj je s sprednjim delom vozila trčil v voznico osebnega vozila znamke Kia.
image
Storilec naj bi bil odvisnik.

Nato je avtomobil zapustil in peš pobegnil. K sreči mu daleč ni uspelo priti, saj so ga možje v modrem, tudi s pomočjo informacij občanov, kmalu prijeli in mu odvzeli prostost. Na ljubljanski policijski upravi so še povedali, da oškodovanka ropa, torej ženska, ki je sedela za volanom beemveja, ni bila poškodovana. Ženska, v katero se je zaletel 31-letnik, pa se je v nesreči lažje poškodovala in so jo z rešilcem odpeljali v klinični center.
Ko je voznica beemveja čakala pred rdečo lučjo, je 31-letnik odprl vrata vozila in jo z nožem prisilil, da je izstopila.


Enaintridesetletnika bodo najverjetneje ovadili zaradi kaznivega dejanja ropa, nevarne vožnje in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči. Po naših podatkih naj bi bil storilec zasvojenec z mamili. Med čakanjem na zeleno luč na semaforju ali v koloni lahko nepridipravom preprečimo vstop v vozilo z zaklepanjem vrat. 
Deli s prijatelji