POSKUS SAMOMORA

FOTO: To so grozljive posledice eksplozije, ena oseba v smrtni nevarnosti

Ena oseba je še vedno v kritičnem stanju, vsaj šest stanovanj je popolnoma uničenih.
Fotografija: Huda eksplozija v Mariboru. FOTO: Gasilska brigada Maribor
Odpri galerijo
Huda eksplozija v Mariboru. FOTO: Gasilska brigada Maribor

MARIBOR – Bojan Kitel z mariborske policijske uprave je sporočil podrobnosti današnje eksplozije, ki je popoldne odjeknila v Mariboru. Takoj po prejemu obvestila so na kraj napotili več policistov in kriminalistov, ki so skupaj z ostalimi službami nudili pomoč stanovalcem, ogroženim osebam in izvedli potrebne ukrepe za varnost ljudi ter premoženja. Po poročanju 24ur zvečer je ena oseba v kritičnem stanju. 

Po evakuaciji, ki so jo opravili gasilci, so policisti zavarovali širšo okolico kraja dejanja, saj so sledovi oziroma posledice v širši okolici, na objektih, vozilih in drugem premoženju v okolici kraja eksplozije. O dejanju so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, ki sta prišli na kraj eksplozije in se udeležili ogleda. Po zbranih podatkih je ena oseba huje telesno poškodovana in tri osebe lažje.

Ogled bo trajal pozno v noč

Huda eksplozija v Mariboru. FOTO: Gasilska brigada Maribor
Huda eksplozija v Mariboru. FOTO: Gasilska brigada Maribor
Policisti še vedno opravljajo ogled, ki bo zaradi obsežnosti trajal pozno v noč oziroma po potrebi tudi jutri. Zaradi posledic eksplozije je treba preiskati oziroma si ogledati večje območje, poškodovano premoženje ter druge sledove, ki bodo pojasnili vzrok.

Glede na to, da vsa stanovanja niso poškodovana, so delo organizirali tako, da so za vse stanovalce preverile možnosti ponovne nastanitve v njihova stanovanja, za tiste, pri katerih te možnosti ni, pa bodo iskali ustrezne rešitve, da bodo ustrezno nastanjeni.

Ker ogled, zbiranje obvestil in preiskava primera še potekajo, vzroka nastanka eksplozije in višine škode še ne morejo pojasniti. »Vse pozivamo, da na kraju dosledno upoštevajo navodila policije in drugih služb, ki sodelujejo pri obravnavi primera,« še dodaja Kitel. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije