PO NAPADU MEDVEDKE

FOTO: Takšnega prizora si ne želi več videti

Medvedko bodo odstrelili. Ali bodo njene mladiče pustili živeti, je odvisno od njihove starosti.
Fotografija: Prizor, ki ga je ugledal nekdnaji minister. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Prizor, ki ga je ugledal nekdnaji minister. FOTO: Zaslonski posnetek

VRH NAD ŽELIMLJAMI – Napad medveda danes zjutraj na 80-letnico blizu njenega doma v kraju Vrh nad Želimljami je sprožil odziv državnega vrha in debato o tem, ali odstreliti medvede in volkove (ali ne) ter koliko jih odstreliti (oziroma odvzeti, kot temu pravijo).

Oglasil se je tudi nekdanji okoljski minister Jure Leben, ki je že prej potrdil, da se je napad zgodil nedaleč od njegove hiše. Leben je objavil fotografijo prizora, ki ga je zjutraj pričakal na domačem vrtu. Na fotografiji je videti medvedko z dvema mladičema, ki hlačajo čez vrt.
 
Preberite še:

Medved blizu Ljubljane napadel žensko (80): to je sporočila policija



»Upam, da država vse svoje strokovne moči usmerja v pripravo naslednje uredbe o zavarovanih prostoživečih živalskih vrstah. Ker si res ne želim, da bi kogar koli od vas kdaj presenetil tak prizor, kot je danes zjutraj mene,« je svoj zapis sklenil Leben. Njegova sovaščanka, ki jo je okoli pol šeste ure zjutraj napadla medvedka, po informacijah, ki jih je posredovala policija, ni huje poškodovana in ni v smrtni nevarnosti.

Medvedko, ki je žensko zbila na tla, ni je pa ugriznila, bodo odstrelili, je za 24ur.com povedal starešina Lovske družine Škofljica Mitja Spinder. Prav tako bodo odstrelili njene mladiče, če so letošnji, saj brez matere ne bodo preživeli, če pa so lanski, jih bodo pustili. Medvedka naj bi že prejšnji teden napadla tekača na bližnji gozdni poti, a ji je uspel pobegniti.


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije