ZUNAJ RADENCEV

FOTO: So lovci odkrili razpadajoče truplo turistke?

Domnevajo da gre za 78-letno Siegrun Hofmann.
Fotografija: 78-letna Siegrun Hofmann. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
78-letna Siegrun Hofmann. FOTO: arhiv

RADENCI – Pomurski policisti so bili včeraj dopoldne obveščeni, da je bilo zunaj naselja Radenci najdeno žensko truplo. »Med zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da so lovci med skupinskim lovom ob reki Muri v gozdu zunaj naselja Radenci v bližini zaščitnega nasipa našli žensko truplo v razpadajočem stanju in neprepoznavno.«
Iskalna akcija. FOTO: Oste Bakal
Iskalna akcija. FOTO: Oste Bakal

Zdravnik ZD Gornja Radgona na truplu ni našel znakov nasilja. Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Policisti so zavarovali biološki material, ki bo posredovan na Nacionalni forenzični inštitut. »Po vseh zbranih podatkih vas bomo o ugotovitvah obvestili,« je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.
Iskalna akcija. FOTO: Oste Bakal
Iskalna akcija. FOTO: Oste Bakal

Čeprav je truplo neprepoznavno, je očitno, da gre za ostanke nesrečne nemške turistke Siegrun Hofmann (78), ki je v petek, 12. oktobra 2018 okoli 6. ure izginila iz Zdravilišča Radenci. O njej kljub obsežnemu iskanju, v katerem so sodelovali tudi gasilci, potapljači, kinologi, lovci, gozdarji in policijski helikopter, ves ta čas ni bilo nobenih sledi. 

Že večkrat so se oglasili tudi svojci pogrešane, ki je bila v Radencih na pohodniškem izletu. Hčerka Silvia Schoepf je povedala, da je bila njena mati v zdravilišču skupaj s skupino iz Nemčije na štiridnevnem pohodniškem izletu. Schoepfova je še dejala, da je izvedela, da je mati na dan izginotja prišla do recepcije hotela in menda govorila, da jo nekdo želi raniti.
Iskalna akcija. FOTO: Oste Bakal
Iskalna akcija. FOTO: Oste Bakal

Svojci domnevajo, da jo je najbrž zadela kap, ko pa je odšla iz hotela, se je za njo izgubila vsaka sled. Zato so se sedaj nekoliko pomirili, da so jo našli vsaj mrtvo in jo bodo lahko ustrezno pokopali. Tudi konec tega tedna je po družbenem omrežju zakrožila objava nemške družbe za odnose z javnostjo Brandenstein Communications, prek katere hčeri pogrešane Silvia in Brigit iščeta v Sloveniji svojo mater oziroma naprošata za pomoč.

V petek, 12. oktobra, so iz PU Murska Sobota sporočili, da je pogrešana nemška turistka višje, vitke postave in sivih do ramen segajočih ravnih las. Oblečena je bila v hlače svetlo modre barve in jopico črne ali temno modre barve. Pogrešano je že isti dan iskala enota Kinološke zveze Slovenije – skupina iskalnih psov (SIP-3). Intenzivno iskanje se je nadaljevalo tudi naslednji dan, ko so se iskalni akciji poleg policistov (tudi helikopterske enote) pridružili gasilci in potapljači GA PO RA iz Gornje Radgone ter gasilci PGD Ižakovci, ki so pogrešano iskali na obrežju Mure in tudi v reki. 
Iskalna akcija. FOTO: Oste Bakal
Iskalna akcija. FOTO: Oste Bakal

Kot nam je takrat povedal vodja GA PO RA Marko Šajnovič, sicer predsednik komiteja za zaščito in reševanje ter načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije, so preiskali Muro od Petanjcev do Dolnje Bistrice, naprej pa je voda plitva in morebitne utopljenke najbrž ne bi mogla nesti naprej proti Hrvaški. Mura je bila vmes zaradi deževja v Avstriji nekoliko višja in sedaj je že vse možno. Prav tako je možno, da je nesrečna ženska zaradi slabosti ali infarkta obležala nekje v gozdu in lahko je tudi listje prekrilo njeno telo. Sedaj so jo lovci našli le nekaj sto metrov stran od hotela Radin, iz katerega je izginila ...
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije