PRED PREDOROM STEN

FOTO: Silovito je počilo: podrobnosti nesreče, ki je vzela življenje

Krvavi začetek leta na gorenjskih cestah.
Fotografija: Grozljiva nesreče pred predorom Sten. FOTO: Pu Kranj
Odpri galerijo
Grozljiva nesreče pred predorom Sten. FOTO: Pu Kranj

PUŠTAL – Gorenjski prometni policisti so na škofjeloški obvoznici včeraj okoli 15.30 obravnavali smrtno prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila s po enim udeležencem. V silovitem trčenju je eden od voznikov umrl, drugi pa je utrpel telesne poškodbe.

Okoliščine kažejo, da je bila vzrok nesreče nepravilna stran vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je telesno poškodovan in je vozil proti Škofji Loki, pred predorom Sten pa je silovito trčil v voznika, ki je pripeljal nasproti in je umrl na kraju nesreče. Policisti o nesreči še vodijo postopek in izvajajo aktivnosti. Zbrana obvestila bodo odstopili pristojnemu državnemu tožilstvu.



Lani šest nesreč

Na škofjeloški obvoznici so policisti lani obravnavali šest prometnih nesreč, leto prej štiri. V štirih nesrečah lani so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v letu 2017 pa so enake posledice nastale v dveh nesrečah. V ostalih nesrečah je nastala samo materialna škoda. Nobeden od vzrokov za nastanek prometne nesreče ne izstopa, zgodile pa so se zaradi nepravilne strani vožnje, nepravilnega prehitevanja, neprilagojene hitrosti, neupoštevanja pravil o prednosti in neustrezne varnostne razdalje, poroča PU Kranj.

Na območju predora Sten se od marca lani konstantno izvajajo meritve hitrosti s stacionarnim radarjem. V povprečju hitrost dnevno prekoračita po dva udeleženca, skupno jih je bilo lani 615. Dnevno se skozi predor pelje okoli 7000 vozil, omejitev pa je 60 kilometrov na uro.

Krvavi začetek leta

S smrtno žrtvijo se je leto na gorenjskih cestah tako začelo krvavo. Enako je bilo že lani, ko je tudi januarja zaradi nepravilne strani vožnje umrl voznik v Bohinju. Vseh smrtnih žrtev lani je bilo šest, poleg nesreče v Bohinju še februarja v Lescah, kjer je umrl pešec, v Logu je aprila umrl motorist, maja na Karavankah voznik avtomobila, julija v Kokri ponovno motorist, zadnja smrtna žrtev pa je umrla v nesreči po prevrnitvi kombija v Lescah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije