ZAPRITE OKNA

FOTO: Še en požar v manj kot 24 urah, a na drugem koncu Slovenije

Gori na deponiji avtomobilskih pnevmatik. 
Fotografija: Požar na deponiji gum. FOTO: PGD Bistrica ob Dravi
Odpri galerijo
Požar na deponiji gum. FOTO: PGD Bistrica ob Dravi

RUŠE – »Zgodaj zjutraj so nas zbudili pozivniki, požar na Bezeni. Vse občane preventivno prosimo, da zaradi morebitnih nevarnih snovi v zraku danes zapirajo okna in ugasnejo klimatske naprave ter tako preprečijo vdor nevarnih snovi v stanovanja, saj so lahko škodljive za zdravje. Požar je že pod popolnim nadzorom gasilcev,« so okoli 7. ure na svojem facebook profilu zapisali gasilci PDG Bistrica ob Dravi. 


Zagorelo je na deponiji odpadnega materiala v naselju Bezena v občini Ruše. Zaradi gostega dima prebivalce v dolini reke Drave med Rušami in Mariborom prosijo, da zaprejo okna in ne zračijo stanovanj. Požar je sicer pod nadzorom, sporočajo gasilci.

»Požar je v zadnji fazi gašenja, obveščena je javnost prek centra za obveščanje v Mariboru. V Mariboru sicer smrdi po dimu, a to se bo verjetno v kakšni uri razpihalo,« je povedal vodja intervencije Damjan Šteger iz Gasilske zveze Ruše. Večje nevarnosti za gibanje ljudi na prostem naj ne bi bilo. Požar namreč po ocenah Štegra nima takih razsežnosti kot tisti v Podskrajniku, kjer je v četrtek zvečer zagorelo v obratu Fragmata.

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje je zagorelo ob 4.44 na deponiji avtomobilskih pnevmatik. V gašenje požara so se vključili gasilci PGD Bistrica ob Dravi, Smolnik, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi in Slemen.

 

Ste v tistem delu Slovenije? Kako čutite požar in dim? Poročajte nam, dodajte fotografijo ali video.


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije